UMKE Can Kurtarmaya Devam Ediyor

Bingöl’ün Çevrimpınar köyünde yüksek ateş hastası 6 yaşındaki çocuk ile Gökçekanat köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki yaşlı adam, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Bingöl birimi tarafından yapılan başarılı operasyonların ardından hastaneye ulaştırıldı.

UMKE Can Kurtarmaya Devam Ediyor
Bingöl’de etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklıklarının eksilerin altına düştüğü kentte, köy yollarına ulaşım güçlükle sağlanıyor. Köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar devam ederken, hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE yetişiyor.

Gece gündüz demeden canları pahasına çalışan ekipler, Çevrimpınar ve Gökçekanat köylerinde fenaşalan hastalar için yola düştü. Yarı paletli ambulansla yola çıkan ekipler, ilk olarak Çevrimpınar köyünde kısmi felç geçiren 86 yaşındaki Zülfü Argiş’in imdadına yetişti. İlk müdahalesi burada yapılan Argiş, Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Argiş, tedavi altına alındı. İlk operasyonu başarıyla sonuçlandıran ekipler, bu kez Gökçekanat köyüne doğru yola çıktı. Açık olan köy yolunda rahatlıkla ilerleyen ekipler, yüksek ateşten dolayı havale geçiren 6 yaşındaki Yusuf Çağala’ya ulaştı. Paletli ambulansla karayoluna getirilerek 112 sağlık ekiplerine teslim edilen Yusuf, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gönüllü olarak hastaların yardımına koşan ekipler, gece gündüz canını dişine takarak çalışıyor.
Kaynak: İHA