Havza Ziraat Odasından Kemirgen Uyarısı

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, kış aylarında çiftçiler için en büyük tehditlerden birinin kemirgenler olduğunu belirtti.

Genç, yaptığı açıklamada, kış aylarında çiftçiler için en büyük tehditlerden birinin kemirgenler olduğunu söyledi.

Çiftçilere kemirgenlerle mücadele konusuna önem vermelerini önerdiklerini anlatan Genç, "Bu yıl yaptığımız tespitlere göre tarım alanlarında fare ve köstebek çok görülmekte. İlçemizde bazı yıllarda tarım alanlarında hasat üzerinde fare baskınları oldu. İlçemize bu sene fazla kar yağmadı. Kar yağmadığı için fareler tarım alanlarında çok. Çiftçi zarar edebilir" dedi.

Çiftçilerin fare ile mücadeleye hemen başlamaları gerektiğini vurgulayan Genç, özellikle tarla faresi ve köstebek gibi kemirgenler ile mücadelenin mutlaka yapılması gerektiğini kaydetti.

Havza Ziraat Odasını olarak tarım danışmanlarıyla kemirgenlerle mücadele için çiftçilerin hizmetinde olduklarını dile getiren Genç, "Tarım danışmanlarımız çiftçilerimize ücretsiz hizmet vermekte. Kemirgenler ile mücadele nasıl olur, hangi ilaçlar ne kadar kullanılır öğrensinler. Tavsiyemiz çiftçilerin kemirgen ile mücadeleye hemen başlamaları. Burada önemli olan tek bir alanda değil, bölgesel bir çalışma ile kemirgenlerle mücadele edilmesi" diye konuştu.

Kaynak: AA