Demirci'de Seracılık Kursuna Bayanlardan Yoğun İlgi

Manisa’nın Demirci ilçesinde açılan "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" kursuna bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Demirci'de Seracılık Kursuna Bayanlardan Yoğun İlgi
Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi’nde İŞKUR ile Demirci Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan, “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği” kursuna bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde Demirci ilçesine bağlı Yeşiloba mahallesinde açılan seracılık kursunun 464 saat sürecek. Kursa katılan 25 kursiyere teorik eğitim, gübreleme, ilaçlama, seracılık tekniği, damlama sulama, üretim ve pazarlama konularının yanı sıra gündelik 25 lira ödeme yapılacak. Kursiyerleri ziyaret eden Demirci Kaymakamı Atila Kantay, “İlçemizdeki 101 mahalle içinde kadınların ekonomik hayata en fazla dahil olduğu Yeşiloba mahallemizin çalışan kadınları sayesinde daha müreffeh ve daha üretken durumdadır. Kış ve yaz sebzeciliği açısından önemli bir geçmişe sahip olan Yeşilobalı bayanlarımızı faaliyetlerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Kaymakam Kantay ayrıca, Yeşiloba Mahallesi imamı Razan Özger’i mahallede bulunan baba evini seracılık kursu için yer bulamayan kursiyerlere açtığı için ayrıca teşekkür etti.
Kaynak: İHA