-CHP Mersin Milletvekili Çamak Açıklaması

"İçel ve bölgedeki okullarda nükleer konusunda objektif olmayan, taraflı, gerçeklere dayanmayan bir bilgilendirme sürecinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu proje bir an önce iptal edilmelidir"

CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamakİçel ve bölgedeki okullarda Akkuyu nükleer santral konusunda objektif olmayan, taraflı, gerçeklere dayanmayan bir bilgilendirme sürecinin hayata geçirilmesinin planlandığını, bu projenin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Çamak, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Akkuyu NGS firması tarafından 23 Ekim 2015 tarihinde İçel İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hitaben yazılan yazıda, İçel ili ve diğer bölgelerdeki ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan öğrencilere nükleer santralleriyle ilgili kendi uzmanlarınca bilgilendirme yapmak istediklerinin belirtildiğini aktardı.

Çamak, İçel ve diğer bölgelerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Akkuyu NGS firması tarafından "nükleer konusunda objektif olmayan, taraflı, gerçeklere dayanmayan bir bilgilendirme sürecinin hayata geçirilmesinin planlandığının" ortaya çıktığına işaret etti.

Çamak, "Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralin ÇED raporunun eksiklik ve yanlışlarla dolu olduğunu, bu rapora karşı meslek odaları, çevre örgütleri, pek çok kişi ve kurumun dava açtığını ve bu dava süreçlerinin devam ettiğini biliyoruz. Bu davalar sonuçlanmadan bu projenin başlayamayacağı ortadayken toplumu maniple etmek için bu yöntemlerin kullanıldığı aşikardır" dedi.

"Bu manipülasyonun devlet organları, hele hele milli eğitim üzerinden çocuklarımıza karşı yapılıyor olması da çok vahim bir tutumdur" ifadesini kullanan Çamak, bu projenin bir an önce İçel Valisi tarafından değerlendirilerek iptal edilmesini, okullarda nükleer santral konusunda bilimsel bilgiler ve gerçeklerin tarafsızca anlatılmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

CHP İçel Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da nükleer santralin yapılmasının, İçel'de tarım ve turizm sektörüne ciddi zararlar vereceğini belirterek, santralin yapımından vazgeçilmesi gerektiğini savundu.
Kaynak: AA