Bursa'da Kültür Sanat

BDT, "Bana Mastikayı Çalsana", "Halktan Biri" ve "Oyunun Adı Külkedisi" oyunlarını sahneleyecek

BURSA - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Bana Mastikayı Çalsana", "Halktan Biri" ve "Oyunun Adı Külkedisi" oyunlarını beğeniye sunacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana" oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı eserde, İzmir İkiçeşmelik'teki yaşama yer veriliyor. Oyunda, bu semtte oturan ve büyüyünce "çingene" olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 9 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği "Halktan Biri"nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımını Gözde Yavuz, ışık tasarımını da Rahmi Özan üstleniyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyunda, işini kaybetmiş Amerikalı Travis Pine'ın geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine'nın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 9 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

Özer Tunca'nın yazdığı ve Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği "Oyunun Adı Külkedisi" çocuk oyununun dekor tasarımını Emre Satı, giysi tasarımını Dilke Kaplan ve ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Oyunda, oyunun başlamasına kısa bir süre kala oyuncuların oyunu bıraktığını öğrenen yönetmenin perdeyi kapatmamak için tüm oyunu teknik ekibe oynatmaya karar vermesi anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 10 ve 12 Ocak'ta saat 14.00'te izleyiciyle buluşacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise "Gulyabani" oyununu sahneleyecek. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstleniyor.

Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi sanatçıların sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.

Oyun, Uğur Mumcu Sahnesi'nde 13 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de sahneye konulacak.
Kaynak: AA