'Borsa İstanbul Özel Pazar' Bilgilendirme Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ortaklığında, "Borsa İstanbul Özel Pazar" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantısının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, rekabetle başa çıkmanın başlıca yollarının üretim, finansman, pazarlama ve yönetim olduğunu belirtti.

Özellikle işletmelere finansman anlamında farklı bir kapı açan Borsa İstanbul'un Özel Pazar uygulamasının önemli olduğunu ve sisteme dahil olmak isteyen GTO üyelerine özel indirim uygulanacağını aktaran Acıoğlu, şunları kaydetti:

"Özel Pazar şirketlere halka açılmadan finansman bulma, ortak olduğu şirketteki payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara da yaptıkları yatırımları likidite edebilecek alıcıları bulma olanağı sağlıyor. Borsa İstanbul bu olanaklardan yararlanmak isteyen GTO üyelerine Özel Pazar'a üye olmaları halinde yüzde 40 indirim yapacak. 2 bin 500 lira olan ücret, üyelerimiz için bin 500 liraya düşürüldü."

Gaziantep'in girişimci üreten, özünde girişimcilik ruhuna sahip bir şehir olduğunu bildiren Acıoğlu, bugün elde edilen başarının temelinde de bu farklılığın yattığını vurguladı.

Gaziantep'in ekonomik hayatında sanayi ve ticaret kadar önemli potansiyele sahip diğer alanların, gastronomi ve turizm potansiyeli olduğunu aktaran Acıoğlu, "İlimiz için gelecek vaat eden bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, odamızın temel hedefleri arasında üst sıralarda yer almaktadır" ifadesinde bulundu.

Acıoğlu, ülkenin ve bölgenin gelişiminde önemli bir rol oynayan işletmelerin aynı zamanda yoğun bir rekabet ortamında faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını kaydetti.

İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan ise şirketlerin en önemli sorunlarının başında finansmanın geldiğini belirterek, toplantıyla finansman sorununa çözüm arandığını vurguladı.

Özel Pazar Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertaç Fuad Karaağaoğlu da sermayesi borç olan şirketlerin sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını aktardı.

Uygulamadan yararlanan şirket yetkilileri de çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: AA