Şehidin Evi En Kısa Sürede Yenilenecek

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Salman Mahallesi’nde toprağa verilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehidin derme çatma evinin en kısa sürede evin yenileceğini söyledi.

Şehidin Evi En Kısa Sürede Yenilenecek
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir, memleketi Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Salman Mahallesi’nde toprağa verildi.

Salman Mahallesi meydanında yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kılınan namazın ardından cenaze aracına binerek şehidin aynı mahalledeki babaevini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kurtulmuş mezarlığa geçti. Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada şehidin derme çatma evi için talimat verdiklerini ve en kısa sürede evin yapılacağını söyledi.



“KARDEŞİMİZİN ŞEHADETİ HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI”

Terör faciasını bitirmek istediklerini ifade eden Kurtulmuş, “Allah rahmet eylesin, çok acı bir tablo. Nuh kardeşimizin şehadeti hepimizi derinden yaraladı. Allah sabırlar versin bütün ailesine, milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu eşkıyaların yaktığı, tutuşturduğu ilk ocak değil bu. Ama son ocak olmasını temenni ederiz. Terörle verilen mücadelede ne kadar doğru olduğu bir kez daha görülüyor. Maalesef memleketin her yerinde şehit cenazeleri var. Ama ümit ediyoruz ki bu şehitlerimizin bereketine en kısa zamanda terör faciasını bitiririz, teröristler hak ettikleri cezaları almış olurlar. Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen, Türkiye’de halka hayatı zindan etmek isteyen bu terör çeteleri, terör yuvaları dağıtılır” dedi.



“EV EN KISA ZAMANDA YAPILACAK”

Şehidin Salman Mahallesi’ndeki mevcut evinin yanına en kısa sürede yeni bir ev yapılacağını aktaran Kurtulmuş, “İnşallah Vali beyimize talimatı verdik. En kısa zamanda mevcut evin yanındaki bir arsaları varmış. O arsada Valilik, Başbakanlık adına en kısa zamanda bir ev yapacak. Ayrıca ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için de gerekli çalışmalar yapılacak. Şehidimizi geri getirmek mümkün değil ama hiç olmazsa geride kalan kederli ailesini de mağdur etmeyeceğiz, her türlü sıkıntılarında destek olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA