Meteoroloji'den 4 İl İçin Şiddetli Yağış, Fırtına Ve Lodos Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, yarın Antalya ve Muğla için kuvvetli sağanak yağış, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta için ise fırtına ile soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

SOBA VE BACA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla için yarın lodos uyarısı yapan Meteoroloji, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Açıklamada, "Bu gece ilk saatlerden itibaren (7/01/2016) güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) esecek kuvvetli rüzgarın neden olacağı soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtına 08/01/2016 Cuma günü etkisini kaybedecektir" denildi

ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’nin Antalya ve Muğla için yaptığı çok kuvvetli yağış uyarısı şöyle:

"07/01/2016 Perşembe günü görülecek olan yağışların Muğla ve Antalya illerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm/m²) olması tahmin edilmektedir. Şiddetli yağışlar 07/01/2016 Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybedecektir. Yağışla birlikte rüzgarın da güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir."

BATI AKDENİZ

Denizde etkili olacak fırtınayla ilgili ise: "Batı Akdeniz’de halen güney ve batıdan hafif olarak esen rüzgarın bu gece (07/01/2016 Perşembe) gece ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklenmektedir. 08/01/2016 Cuma günü batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek olan rüzgar, 08/01/2016 (Cuma) akşam saatlerinde etkisini kaybedecektir" denildi.

BURDUR VE ISPARTA’YA AYRI UYARI

Burdur ve Isparta’da etkili olacak yağış ve fırtınayla ilgili, "07/01/2016 Perşembe günü görülecek olan yağışların Burdur ve Isparta illerinde kuvvetli (20-50 mm/m²) olması tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlar 07/01/2016 Perşembe gece saatlerinde etkisini kaybedecektir. Yağışla birlikte rüzgarın da güney yönlerden Fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kaydedildi.
Kaynak: İHA