Iğdırlı Kadınlar Şiddeti 'Eğitimle' Reddedecek

Iğdır'da kurulacak Kadın Eğitim Merkezi'nde, kadına karşı geleneksel tutumun değiştirilmesi ve şiddet olgusunun kabul edilmemesi için eğitimler verilecek

Iğdırlı kadınlar, kadına karşı geleneksel tutumun değiştirilmesi ve şiddet olgusunun kabul edilmemesi konusunda eğitim görecek.

Kadına karşı şiddetin sürmesini sağlayan en önemli unsurlar arasında yer alan "şiddeti normal kabul etme, kabullenme" durumu Iğdır'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yapılacak toplumsal eğitim çalışmasıyla aşılacak.

Bu kapsamda kurulacak Kadın Eğitim Merkezi'nde, Iğdır'da kadına karşı geleneksel tutumun değiştirilmesi ve şiddet olgusunun kabul edilmemesi konusunda verilecek eğitimlerin yanı sıra meslek edindirme kursları düzenlenecek.

- 13 bin kadına ulaşılması hedefleniyor

Merkezin kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından imzalandı.

Safa, imza töreninde, aile içi şiddeti besleyen önemli faktörler arasında, kadınların bunu kabullenir tutum sergilemesinin de yer aldığını söyledi.

Araştırmalarda, Türkiye'de her 5 kadından 2'sinin şiddete maruz kaldığı, yaşadığı şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranının yüzde 48,5 olduğunun belirlendiğine işaret eden Safa, projeyle, kadına karşı tutumun değiştirilmesi ve şiddet olgusunun önüne geçilmesi gerektiği konusunda çalışmalar yapılmasının planlandığını kaydetti.

Safa, şiddete maruz kalan, dezavantajlı gruptaki kadınlara, haklarının öğretilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının da düzenleneceğini belirten Safa, "Oluşturulan merkezle 13 bin ev kadınına çeşitli eğitimler verilecek" dedi.
Kaynak: AA