Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı 2016 yılının Ereğli, ülkeye ve dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisi ile başladı.

Meclis gündeminde bulunan maddelerin görüşülerek oy birliği ile oylanması sonrası Ereğli Belediyesinin yaptığı çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e plaket takdimleri yapıldı.

Öğretmen Abdurrahim İlkokulu öğrenci, öğretmen ve müdürleri ile okul-aile birliği başkanı okul bahçesinin asfaltlanması, okul binasının fiziki bakımının yapılması nedeniyle desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e plaket sundular.

Okullara 21 aylık süreçte 800 bin TL’lik destek yaptıklarını söyleyen Başkan Özgüven, eğitime katkılarının her zaman devam edeceğini ifade etti ve plakete teşekkür etti.

28 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Ereğli’de gerçekleştirilen ’aşmak için hareket’ projesine katkılarından dolayı Beyaz Ay Derneği Ereğli Şubesi ve Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Başkan Özgüven’e projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan ve Ereğli’de ki Oda Başkanları da Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e plaket verdi.

Karamercan, İlçe Oda Başkanları ile Meclis gündeminde bulunan Kapalıpazar konusu görüşülürken gerçekleştirdikleri ziyaretin daha da anlam kazandığını belirterek, Ereğli’ye kapalıpazarın yakışacağını ifade etti.

Karamercan, ayrıca modern bir sanayinin de Ereğli’ye kazandırılması gerektiğini söyledi ve Başkan Özgüven’e Osmanlı Kafkanı takdim etti.

Ereğli Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Mustafa Gürpınar’da Ereğli’de ilk defa pazarcı esnafına soğuk havada çorba ikramında bulunarak sosyal belediyecilik örneği sergileyen Başkan Özgüven’e teşekkür ederek plaket verdi.

Esnaf Odalarının ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Özgüven, kapalıpazar yeri başta olmak üzere verdikleri sözleri yerine getireceklerini kaydederek, Konya KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve Ereğli’de ki Oda Başkanlarına teşekkür etti.

Özgüven’in sanata ve sanatçıya verdiği öneme dikkat çeken Ereğli Sanatseverler Derneği Başkanı Zeliha Koçak’ta Başkan Özgüven’in kendilerine her konuda destek verdiğini kaydederek plaket takdim etti.

Ereğli Sanatseverler Derneğinin Ereğli’nin vitrini olduğunu kaydeden Başkan Özgüven, "Sanatları ile sadece Ereğli’de değil çevre il ve ilçelerden de yoğun talep gören Ereğli Sanatseverler Derneğini kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Nazik düşünceleri için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA