Cilt Yüzeyini Yenileyen Kristaller

İSTANBUL – Dünyada milyonlarca kişinin akneden ve sonrasında ciltte ömür boyu taşımak zorunda kalınan izlerden mutsuz olduklarını belirten Estetik Cerrah Türkan Sezer, "Yüzeysel olarak kullanılan ürünler, vitaminler ve tabletler arasında, akne sonrası izler için geliştirilmiş herhangi bir mucizevi tedavi yoktur. Akne izleriniz fazla ise, yüze sürülen ürünlerle tedavi şansınız pek fazla değildir" dedi.

Cilt Yüzeyini Yenileyen Kristaller
Este Sense Saç Estetik Cerrahi Kliniği Genel Koordinatörü Türkan Sezer, ergenlik çağındakiler de dahil olmak üzere, tüm kadınlar ve erkeklerin hemen her gün sivilcenin oldukça rahatsızlık veren görüntüsüne maruz kaldığını belirtti.

Dünya üzerinde milyonlarca kişinin, akneden ve sonrasında ciltte ömür boyu taşımak zorunda kalınan izlerinden mutsuz olduğunu dile getiren Sezer, "Yüzeysel olarak kullanılan ürünler, vitaminler ve tabletler arasında, akne sonrası izler için geliştirilmiş herhangi bir mucizevi tedavi yoktur. Yüzeysel olarak kullanılan ürünler ve tabletler, bazı ufak ve son zamanlarda oluşmuş akne ve kısmen de izleri üzerinde etkili olabilmektedir. Akne izleriniz fazla ise, yüze sürülen ürünlerle tedavi şansınız pek fazla değildir" diye konuştu.

Cilt yüzeyini yenileyen kristaller olduğunu kaydeden Türkan Sezer, şöyle konuştu:

"Yıllar boyunca, akne, ince çizgiler ve güneş yanığı gibi sorunlar lazerler ve kimyasal peeling yardımıyla giderilmeye çalışıldı. Şu anda ise daha modern, güvenli ve hemen hemen ağrısız bir alternatif olan mikro kristaller ile dermabrazyon uygulamaları tercih ediliyor. Avrupa’da on yıldan fazla süredir milyonlarca kişi başarıyla bu yöntemle tedavi edilmiştir. Mikrodermabrazyon sisteminin kimyasal ve lazer peelinglerine göre daha avantajlıdır. Dermabrazyon yöntemi diğer yöntemlere göre daha az ağrı ve rahatsızlık verir, minimal riskler taşır, bütün cilt tiplerine uygundur, anestezi gerektirmez, iyileşme için sürece ihtiyaç duymaz, tehlikeli kimyasal kullanımı yoktur. Mikrodermabrazyon tedavisi yetkili bir profesyonel tarafından yapılabildiğinden, hastalar kendilerini tamamen güvende hissedebilirler. Mikrodermabrazyon işlemi, güvenli ve cerrahi işlem gerektirmeyen bir yöntem olup yetkili bir profesyonelin denetiminde uygulanır. Mikrodermabrazyonun uygulanabileceği en iyi kişiler sağlığı iyi olan, cilt tonu iyi olan ve gerçekçi sonuç arayışında olanlardır. Elinizin üzerinde bir deneme uygulamasından sonra mikrodermabrazyonun ağrısız fakat etkili bir yöntem olduğunu anlamanız mümkündür. Mikrodermabrazyon, akne izlerinin ve geniş gözeneklerin tedavisinde bir diğer önemli ve etkili bir yöntem. Soyucu lazer tedavilerine göre çok daha ekonomik olmakla kalmaz, ayrıca akne izlerini gidermede de başarılı bir yöntemdir" ifadelerini kaydetti.

Microdermabrazyon’un, mikrokristalli cihazla yapılan özel bir peeling yöntemi olduğunu sözlerine ekleyen Sezer, "Vakum ve kontrollü kristal akışının birleşimi, ölü cilt hücrelerini yumuşak bir şekilde ortadan kaldırılır, cildi yeni hücreler üretmeye teşvik eden biyokimyasal süreçleri harekete geçirir. Bu sırada dokuda içten dışarıya doğru derin bir yenileme süreci başlar. Bu sonuç damarların çalışmasını sağlar, sonrasında mikro sirkülasyon ve lenf akışını aktive eden ultrasonun kullanımıyla uygulamanın etkisi artırılır. Uygulama yöntemi kırışıklık, elastikiyet kaybı, aşırı nasırlaşma, pigment bozuklukları, genişlemiş gözenekler, yara izi, cilt bozuklukları ve mimik çizgileri tedavisinde ilk tercihtir. İlk uygulamadan itibaren hissedilebilir bir fark görülür, cilt ışıldar ve kadifemsi bir yumuşaklık kazanır. Sadece bir seans uygulandığında bile ciltte fark edilir derecede gençleşme sağlar. Uygulamadan dolayı sosyal hayatınız etkilenmez. Çevrenizdeki insanların fark edeceği tek şeyin taze ve genç görünümünüz olacağından emin olabilirsiniz. Seans sonrasında; tıkanmış gözenekler açılır, bazal katmandaki hücre oluşumu desteklenmiş olur, vücutta protein üretimi artar, kolajen üretimi aktifleştiği için ciltte belirgin olarak toparlanma ve canlanma gözlenir. Mikrodermabrazyon işlemleri ciltteki siyah ve beyaz noktalar, ince çizgiler ve kırışıklıklar, güneş hasarlı cilt, akne eğilimli ciltler ve akne izleri, yüzeysel yaşlılık izleri, yara ve yanık izleri, çatlaklar, cilt lekeleri, kuru veya düzensiz cilt problemlerinde kullanılıyor. Kullanılan mikrodermabrazyon teknolojisinin tipine göre, tedavi kombinasyonu ve süreci değişiklik gösterebilir. Birçok akne izi veya lekeler, 3-4 seansta belirgin düzeyde tedavi edilebilmektedir. Piyasada evde uygulama yapılabilen mikrodermabrazyon cihazları olsa da, kliniklerde kullanılan teknolojiler daha güçlü mikrodermabrazyon özelliğine sahiptir. Mikrodermabrazyonla sadece akne izleri tedavi edilmekle kalmaz, aynı zamanda ince çizgi ve kırışıklıklar, istenmeyen lekelenmelerde giderilir ve cilt üzerindeki kir ve ölü hücreler de temizlenmiş olur. Bunun sonucunda bir yandan ciltteki genç hücreler artırılırken diğer yandan da doku metabolizması, lenf drenajı ve kan akımı hızlandırılır" dedi.

Kaynak: İHA