'Trabzon Trafiği İçin TEK Çözüm Güney Çevre Yolu'

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon’da özellikle Akçaabat ile Yomra arasında yaşanan araç tıkanmalara sebep olan sahil karayolu üzerinde yapılacak düzenlemelerle trafik soruna çözüm aramanın doğru ve kalıcı olamayacağı belirterek, tek çözümün Güney Çevre Yolu olduğunu söyledi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Trabzon’un her alanda bir bütün olarak ele alınıp, uzun vadeli plan ve projelerle dizayn edilmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle ulaşım sorunu her geçen gün artmaktadır. Uluslararası ulaşımın da yapıldığı Karadeniz Sahil Yolu Trabzon’un içinden geçmektedir. Bu yol artık ihtiyacı karşılamayı bırakın, trafikte büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Üstüne üstlük bu yolun çevresinde de yapılaşma yolun yeterli olup-olmadığı dikkate alınmadan hızla artmaktadır. Yani yarın bugünden daha sorunlu hale gelecektir” dedi.

Sorunun tek çözümünün yaklaşık 30 yıldır gündemde olmasına rağmen bir türlü yapılamayan Güney Çevre Yolu’nun hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayan Köleoğlu, “Günümüzde tünelli ve viyadüklü olsa da yol yapım teknikleri çok gelişmiştir. Ancak Trabzon olarak yıllardan beri bu teknikleri kullanarak soruna köklü çözüm üretecek Güney Çevre Yolu’nu yapma yerine, mevcut sahil karayolunda suni tedbirlerle geçici uygulamaları tercih ediyoruz. Yerleşim bölgelerinin içinde yeterli olmayan, can ve mal emniyeti bakımından büyük tehlike arz eden bu yol üzerinde çirkin görüntüye sebep olacak viyadükler ve üst geçitlerle trafik sorununu çözmeye çalışmak doğru değildir. Bu ameliyat gereken hastayı ilaçla tedavi etmeye kalkmaktan başka bir şey değildir ve de tamamen yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Şükrü Güngör Köleoğlu, Güney Çevre Yolu’nu sadece bir karayolu olarak görmemek gerektiğine de dikkat çekerek, “Yeni yerleşim ve ticaret merkezlerinin oluşumu sağlanacak, dolayısıyla mevcut kent içindeki yığılmaların da önüne geçilmiş olunacaktır. Trabzon’un bugün tek olmasa bile, en büyük sorunu ulaşımdır. Çözümü de tektir. Güney Çevre Yolu’dur” diye konuştu.

Kaynak: İHA