Sinebu'da Ödüllü 3 Film Sinemaseverlerle Buluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi'nin AVM'lerdeki sinemalara alternatif olarak hayata geçirdiği SineBU'da, ödüllü 3 film Ocak'ta sinemaseverlerle buluşuyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Ocak ayında vizyona girecek ilk film, Cannes'da "Altın Palmiye"ye layık görülen, "Dheepan". Yönetmenliğini Jacques Audiard'ın üstlendiği film, Paris'te Sri Lankalı üç mülteci üzerinden, dünyadaki mülteci konusunu eleştirel bir bakış açısıyla ele alıyor.

Bu ay vizyona girecek diğer film ise; Berlin Film Festivali'nde "Jüri Büyük Ödülü"nü kazanmış olan "The Club". "No" ve "Tony Manero" filmleri ile tanınan Şilili yönetmen Pablo Larrain imzası taşıyan "The Club", kilise tarafından sürülmüş, birlikte yaşayan ve sosyal hayattan soyutlanmış bir grup din insanını konu alıyor.

Ocak'ta vizyona girecek son film "Youth"un yönetmenliğini ise Paolo Sorrentino üstleniyor. "Avrupa Film Ödülleri"nde, "En İyi Film" dahil olmak üzere üç ödül kazanan "Youth", kamera açıları ve sahne geçişleriyle dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz ay gösterimi yapılan "Rüzgarın Hatıraları", "Sarmaşık" ve "Ice And The Sky" Ocak'ta da sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek. "Abluka" ise son seansı ile Ocak ayının kapanışını yapacak.

Haftanın beş günü çeşitli filmlerin izlenebildiği ve halka açık olan SineBU'nun, Ocak ayında görme engelliler için yayınladığı sesli betimlemeli filmleri ise "Rüzgarın Hatıraları" ve "The Club" olacak.

Kaynak: AA