Samsun'da Tirit Gecesi Hazırlıkları Tamamlandı

Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör, 9 Ocak'ta düzenlenecek Tirit Gecesi için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Güngör, dernek binasında yaptığı açıklamada, 25 Mayıs Havzalılar Derneği ile düzenlenen Tirit Gecesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Tiritin ilçede kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu anlatan Güngör, "Havza Belediye Başkanımızın tanıtım çalışmaları ile artık ülkemizde ve Avrupa’da bilinen bir lezzet. Tirit sadece bir yemek değil, muhabbet için bir bahane" dedi.

Havza Belediyesinin katkıları ile düzenlenen gecelerin artık geleneksel hale geldiğini dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

"Havza Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz'in katkıları ile 9 Ocak'ta Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde Havza ve Köylerini Sevenler Derneği ve 2 Mayıs Havzalılar Derneği ile birlikte düzenlediğimiz Tirit Gecemize tüm halkımızı davet ediyoruz. Sayın Murat İkiz başkanımızın yanı sıra bizlere her zaman kapılarını açan ve destek olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu ile sponsorlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederim."

Kaynak: AA