KTO'da Yılın Son Meclis Toplantısı

KONYA - Konya Ticaret Odası'nda (KTO), 2015 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2016 yılı oda bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Konya Ticaret Odası Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Oda Başkanı Selçuk Öztürk, 2015 faaliyet raporu ve 2016 faaliyet programı hakkında bilgi verdi. Öztürk, 2015 yılında gerçekleştirdikleri projelerle oda üyelerine ve Konya'ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

KTO'nun 2015 yılında, Konya'yı 2023 yılına hazırlayacak ve üyelerin sürdürülebilir rekabet gücünü artıracak faaliyetler gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Mesleki Eğitim merkezinde sanayi sektöründe 8 dalda, hizmetler sektöründe ise 6 dalda mesleki eğitime başlayacaktır. Mesleki Eğitim Merkezi'nin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla projenin tamamlanmasıyla birlikte KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu açacağız. Tamamlanan Yeni Fuar Merkezi Projesinin ikinci aşaması olarak, 2016-2017 yıllarında Konya'da en az 6 marka fuar düzenlenmesi için çalışmalar başlamıştır. Bu aşamayı gerçekleştirdiğimiz takdirde şu an mevcut 6 hol olan Fuar Merkezi 12 hole çıkarılacak projeyi de hayata geçireceğiz. Bu proje ile fuar merkezimiz; 132 bin metre kare kapalı, 80 bin metre kare açık olmak üzere toplam 212 bin metre kare teşhir alanına ve 19 bin metre kare dolaşım alanına sahip, Türkiye’nin en büyük fuar merkezi haline gelecektir."

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün sunumunun ardından oylanan 2016 yılı oda bütçesi ve faaliyet programı Meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA