Jandarma, 112 Çağrı Merkezinde

Muğla’daki acil çağrı merkezlerinin tek noktada toplanması amacıyla yürütülen çalışmalarda Sağlık, İtfaiye, AFAD ve Orman’dan sonra Jandarma 156 çağırı hattı da 112 Çağrı Merkezinde hizmet vermeye başladı. Altyapı ve kurumsal hazırlıklar sürecinin tamamlanmasının ardından, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü çağrı merkezleri de 12 Acil Çağrı Merkezi’nde faaliyete geçecek.

Jandarma, 112 Çağrı Merkezinde
112 Acil Çağrı Merkezi sistemi hakkında bilgi veren Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Vatandaşlarımız sağlık, itfaiye, orman yangını, emniyet, jandarma, acil kurtarma ve sahil güvenlik ile ilgili konularda yaşayabilecekleri acil yardım ihtiyaçlarına tek numaradan ulaşabilecek, birçok numarayı bilme külfetinden kurtulacaklardır. Aynı olaya gerekli hallerde birden çok kurum daha organize ve daha çabuk müdahale edecektir” dedi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, ikinci bir bildirimde bulununcaya kadar vatandaşların kurumlara ait mevcut numaraları aramaya devam etmeleri gerektiğini, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanlarına giren her türlü acil çağrının karşılanması, sevk ve koordine edilmesi amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün faaliyete geçmesiyle ilgili kurumların Komuta Kontrol Merkezleri’ne yapılan çağrılardan sadece gerçek çağrıların ilgili kurumlara yönlendirilmesinin sağlandığını dile getirdi.

156 Jandarma acil çağırı hattının hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Fethi Özdemir, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya ve Jandarma personeli katıldı.

Kaynak: İHA