İnsan Vakfı'ndan İmam Hatip Ortaokuluna Mescit

İnsan Vakfı ve Eyüp Belediyesi’nin katkılarıyla Eyüp Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılan mescit, dualar eşliğinde açıldı. İçinde kütüphanenin de bulunduğu mescitte öğrenciler ilahi ve Kur’an-ı Kerim okudu.

İnsan Vakfı'ndan İmam Hatip Ortaokuluna Mescit
İnsan Vakfı’nın, Eyüp’te bulunan Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu’nda inşa ettirdiği mescit, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılışa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve okul yönetimi katıldı.

 110 metre karelik alana sahip mescidin içerisinde kütüphane de bulunuyor. Kurdele kesiminden sonra açılan mescitte öğle namazı cemaat ile kılındı. Ardından Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri mescitte ilahiler ve Kur’an-ı Kerim okudu.

“BAŞKA OKULLARA ÖRNEK OLUR”

İmam hatip liselerinin eğitimlerinin bir parçası olarak mescitlerin yapılması gerektiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,  “Bu okulda bir eksiklikti. Arkadaşlarımız, idare okul birliğimiz eksikliği gidermek adına bir çalışma yapmışlar. Bizler belediye olarak katkıda bulunduk okulun zorunlu bir fonksiyonu tamamlanmış oldu. Çocuklar hem eğitimlerini görecekler. Mescitte hem de insani ve İslami vazifelerini yapacaklar. Gerçekten sivil toplumun okul aile birliğin, hayırseverlerin ve belediyenin iş birliği ile güzel bir çalışma oldu. İnşallah başka okullara örnek olur ‘’ dedi.

Okulda mescit yapılmasının kendilerine verilen bir şans olduğunu dile getiren 6’ncı sınıf öğrencisi Alperen Talha Yılmaz katkılarından dolayı okul yönetimine teşekkür etti.

Mescit ve şadırvan yapılmadan önce çektiği zorlukları dile getiren 7’nci sınıf öğrencisi Batuhan Yunus Mercan, “Mescitte her zaman namaz kılabileceğiz. Abdesthanelerde rahat bir şekilde abdest alabileceğiz. Bu hizmetlerin yapılması çok iyi oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA