Edirne'de Uluslararası Gastronomi Festivali Düzenlenecek

Trakya Aşçılar Derneği Başkanı Sedat Boduroğlu, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan'dan aşçıların katılacağı Uluslararası Gastronomi Festivali düzenleyeceklerini belirtti.

Boduroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Osmanlı'dan da gelen köklü bir yemek kültürüne sahip olduğunu söyledi.

Osmanlı Devleti döneminin çeşitli yemeklerin de dünya çapında da bilindiğini aktaran Boduroğlu, "Edirne Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan tarihi bir kent. Tarihi eserlerinin yanı sıra yemek kültürü de çok gelişmiş. Biz de Osmanlı'dan Trakya'ya miras kalan tatları dünyaya anlatmak için uluslararası gastronomi festivali düzenlemek istiyoruz. Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan gibi komşu ülkelerimizden aşçılar ve davetliler festivalimize katılacak. Mayıs ayında düzenlemeyi planladığımız festival hem turizm açısından katkı sağlayacak hem de köklü damak tadımızı dünya bir kez daha tanıyacak. Festivalimizde, ciğer sarma, ciğer tava, oğlak kapama, Elbasan tava ve badem ezmesi gibi birçok yemek ve tatlı çeşidi katılımcılara sunulacak" diye konuştu.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer'i Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise festivalin kültür turizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

Trakya yemeklerinin dillere destan olduğunu aktaran Dinar, festivalle Osmanlı'dan miras kalan yemekleri dünyaya tanıtacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA