Aziz Sancar Adına Hatıra Ormanı

Etimesgut Belediyesi tarafından Ahimesut Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanına Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar'ın adı verildi

ANKARA - Etimesgut Belediyesi tarafından Ahimesut Mahallesi'nde oluşturulan ormana, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verildi.

Etimesgut Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısında Ahimesut Mahallesi'nde ağaçlandırılan 24 bin metrekarelik alana isim verilmesini görüştü.

Etimesgut Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre toplantıda konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, büyük bir alana her biri 4-5 yıllık olan çam ağaçlarından oluşan bir hatıra ormanı kurduklarını belirterek, belediye olarak parklarına ve tesislerine ülkeye hizmet etmiş siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, yazar, şair ve şehitlerin isimlerini verdiklerini hatırlattı. Demirel, bu isimlerin hatıralarını ilçede yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti.

Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın aldığı Nobel Kimya Ödülü ile millet olarak gururlandıklarını söyleyen Demirel, oluşturulan alana "Prof. Dr. Aziz Sancar Hatıra Ormanı" adını vermeyi uygun gördüklerini bildirdi.

Belediye Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda hatıra ormanına Aziz Sancar ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: AA