Akçaabat Devlet Hastanesinde Taşeron İşçilerin İşten Çıkarıldığı İddiası

Sağlık İş Sendikası Trabzon Şubesince Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde bir grup taşeron firma işçisinin işten çıkarıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yapıldı.

Hastane önünde yapılan basın açıklamasına katılan Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, yarım asra yakın sendikacılık döneminde hiç güzel bir gün görmediğini öne sürerek, "1960'lı yıllardaki sendikacılık, 2016 yılının ilk günlerinde de aynı tonda devam ediyor. İnsanları bu karda kışta sokağa atmak, insanların ekmeği ile oynamak olmuyor. Ama yöremizin evladı Sayın Bakanımızın elinden gelenin fazlasını yapacağına inancım tamdır" dedi.

Sağlık İş Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş ise yapılan ihale sonucu hastanede çalışan işçilerin haksız şekilde işten çıkartıldığını öne sürdü.

Sorunun çözümü için her yolu denediklerini ancak başarılı olamadıklarını ifade eden Çavuş, "İhaleyi kazanan firma yetkilisi, yıllardan beri bu işyerinde çalışan işçilerin bazılarıyla keyfen kötü niyetle devam etmeyeceğini iki ay öncesinden bürosuna çağırarak kendilerine açıklamıştır. İşçilerin sendikamıza durumu anlatmaları üzerine sendikamızca gerekli yazışmalar yapılmış, sorunun çözülmesi için idari, insani, siyasi bütün yollara başvurulmuştur. Başhekim, başhekim yardımcıları, müdür, müdür yardımcıları, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, siyasiler ve etkili kişilerin uğraşları işçilerin işe başlamalarına yetmemiştir" dedi.

Çavuş, taşeron sisteminin yanlış bir sistem olduğunu savunarak, "İhale şartnamelerindeki açıklıktan işçiyi taşeronun insafına terk etmek ağlayan insanların göz yaşına ortak olmaktır. Bugüne kadar kamu kurumlarında çalışan işçiler işlerinde ustalaşmış, uzmanlaşmıştır. İhaleyi alan şirket değişse de işçi üst işverenin işçisi olarak devam ederdi. İşçiler firma sahiplerini tanımaz, kim olduğunu bilmez, işçiler hep üst işvereni tanır, onu sever, sayar, verdiği görevi ibadet aşkıyla yapardı. Unutmayın, zulüm ile abat olunmaz, mazlum insanların ahı mutlaka duyulacaktır. İşçilerimizin yanındayız" diye konuştu.

Kaynak: AA