Van'da 'Görme Engelliler Eğitim Ve Danışma Merkezi' Projesi

Van’da Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü tarafından görme engellilerin istihdam edilmesi için hazırlanın ‘Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi’ projesinin startı verildi.

Van'da 'Görme Engelliler Eğitim Ve Danışma Merkezi' Projesi
Van Valiliği koordinasyonunda Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı’nca SODES kapsamında finanse edilen ‘Görme Engelliler Eğitim ve Danışma Merkezi’ projesi start aldı. 10 bilgisayarın bulunduğu merkezde 40 görme engelli vatandaş 3,5 ay kurslara tabi tutulduktan sonra çeşitli yerlerde istihdam edilecek. Dernek binasında düzenlenen açılış programına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şahabettin Kayhan, “Bilgisayar ve çağrı merkezimizin açılışı için bugün burada bulunmaktayız. Bu projemiz 10 aylık gibi bir süre devam edecek. 2 ay bunun hazırlık safhasıydı ve bunları bitirmiş olduk. Bugünde projenin startını veriyoruz. Gerçekten bu projede katkısı bulunan, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu proje öyle inanıyorum ki görme engellilerin istihdamına çok büyük katkı sunacaktır. 40 kişi bu projede eğitim görecektir. Çeşitli etkinliklerle birlikte bu projemiz birçok kişiye ulaşacaktır” dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, hükümetin gençlerin istihdamına yönelik bu gibi birçok projeye destek verdiğini belirtti.

Bu yönde birçok projenin yapıldığını ifade eden Soğanda, “Bu konuda Van’da da bu çabalar gösterilmektedir. Bunu her daim desteklemekteyiz. Bu projenin gençlerimize, engellilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle 8 aylık süre sonunda bu 40 gencimiz istihdam edilecektir. Ben bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje merkezinin açılış kurdelesi Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Şahabettin Kayhan tarafından kesildi.

Açılış sonrası katılımcılar kursiyerlerle birlikte merkezi inceleyerek, engellilerin bilgisayarlardaki çalışmalarını izlediler.
Kaynak: İHA