Turizm Artık Cepte

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, turizmde klasik tanıtım malzemelerinin modasının geçtiğini, cep telefonlarının etkin kullanımıyla farklı bir pazarlama anlayışının ortaya çıktığına dikkat çekti.

Turizm Artık Cepte
Sosyal medyanın olduğu kadar insanların artık ellerindeki telefonun bile bir yerin turizm konusundaki önemini vurgulayacak duruma gelindiğini belirten Uğur Toparlak, günümüzün sosyal medya ve cep telefonu kullanımının yeni pazarlama modellerini ortaya çıkardığını söyledi.

Toparlak, şöyle konuştu: “Çünkü artık insanlar, otel bulmak için Booking.com’u kullanıyor, Tripadviser’dan tavsiyelere bakıyor, yolunu bulmak için Yandex Navigasyonu tercih ediyor, beğendiği fotoğrafları Instagram’da yayınlıyor, yorumlarını Facebook’tan belirtiyor, videosunu Youtube’a yüklüyor. Acıktığı zaman yolda rastladığı ilk kişiye en iyi esnaf lokantasını sormuyor, Foursquare’e bakıyor, Zomata’dan en fazla oyu olan restoranı seçiyor, menüsünü kullanıcı yorumlarındaki tavsiyelere göre oluşturuyor, beğenmez ise hatasını kabul etmeyen garsona değil de Swarm’e yorum bırakıp müesseseyi cezalandırıyor, beğenirse yemeğin videosunu 7 saniyede çekip Vine’da 100 binlerce kişinin görebilmesi için upload ediyor. Hz. Mevlana’nın ‘Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ sözünü şiar edinerek, Google Glass’lı tanıtımların konuşulduğu, hologramlı information merkezlerine nasıl geçileceğinin planlandığı ve hatta radar sistemli iPhone ve Android uygulamaları ile turistin kendi tatilini kendisinin planlayabileceği, Dijital Kent Tanıtım Sistemlerine geçildiği bir dönemdeyiz.”
Kaynak: İHA