Sanayi Kenti Artık Sporla Anılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporun ve sporcunun hizmetinde olmaya devam ediyor.

Sanayi Kenti Artık Sporla Anılıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spor alanında gerçekleştirdiği hizmet ve organizasyonlarıyla 2015 yılında kendinden söz ettirdi. Yıllarca sanayi kenti kimliği ile tanınan Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerle, “Spor Kenti Kocaeli” hedefine ulaşmayı başardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Spor Şube Müdürlüğü, Satranç Dağıtım hizmetinden çeşitli organizasyonlara kadar birçok faaliyete imza attı. Yılın ilk günlerinde 2012 yılında başlatılan Doğru Hamlede Buluşalım Projesi devam ettirildi. Bu çerçevede, Kocaeli genelinde eğitim gören tüm birinci sınıf öğrencilerine, 2015 yılı içinde 28 bin adet satranç takımı ve kitabı dağıtıldı. Böylece dört yıl içinde 119 bin 555 çocuk satranç sporuyla tanışmış oldu.

Büyükşehir’in bir başka önemli projesi de ücretsiz spor özel yetenek kursları oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mayıs ayında, Spor, Polis Meslek Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Polis Okulu ve Askeri Liselere ücretsiz hazırlık kursu açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesi öğrenciler ve ailelerini oldukça memnun etti. Bu kurslara katılan çok sayıda öğrenci, Türkiye’nin en önemli lise ve üniversitelerinin sınavlarını kazanmayı başardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla 2012 yılında hayata geçirdiği ücretsiz Spor Okulları, 2015 yılında fırtına gibi esti. 8 bin 500 çocuğa ulaşan Spor Okulları, Kocaeli’nin 12 ilçesinde ve 28 spor tesisindeki faaliyetlerine devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı içinde spor alanında, yerel yönetimlerde, bir ilki gerçekleştirmek için düğmeye basarak "Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi" için çalışmalar başlatıldı. Merkezde antropometrik(vücut ölçümleri)testlerinin yanı sıra sporcuların, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirilecek. Böylece sporcunun performans düzeyi raporlandırılarak, kişisel gelişimi desteklenmiş olacak. Merkezden Türkiye’deki tüm kulüp ve federasyonlar yararlanabilecek. Sporcular açısından büyük önem taşıyan Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi Türkiye’de yerel yönetimler bazında bir ilk olacak. Merkez, Büyükşehir Belediyesi Vinsan Tesisleri içinde faaliyet gösterecek.

En önemli organizasyonların başında yer alan ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Cumhuriyet Koşusu, 2015 yılında da büyük bir coşkuyla yapıldı. Cumhuriyet Koşusu 25 Ekim Pazar günü Seka Park alanında gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 92. Yılı kutlamalarına anlam katan koşuya bu yıl Çocuk Maratonu eklendi. Üçüncüsü düzenlenen koşu, Türk milletinin birlik, beraberlik ve kardeşliğini adeta tüm dünyaya haykırdı. Yarışa genç, yaşlı ve çocuk binlerce Kocaelili, Türk bayraklarıyla katılarak Cumhuriyete olan bağlılığını ortaya koydu.
Kaynak: İHA