CHP’de kurultay kargaşası

CHP’de 16-17 Ocak’ta yapılacak “35. Olağan Kurultay” yaklaşırken, kurultayla ilgili farklı görüşler ileri sürülmeye devam ediyor.

CHP’de kurultay kargaşası
CHP’de kurultay kargaşası
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski milletvekili Umut Oran ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın olağanüstü Kurultay taleplerini boşa çıkaran CHP Genel Merkezi, 2 hafta sonra büyük kurultay yapmaya hazırlanıyor.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Star'ın haberine göre; İnce hesapların yapıldığı kurultay öncesinde bazı partililer merkez yönetiminin değişmesini talep ederken, bir kısmı da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kalmasını, diğer yöneticilerin değişmesini istiyor. Özellikle en fazla delegeye sahip İstanbul, Ankara ve İzmir teşkilatlarının Kılıçdaroğlu'nun devam etmesini istediği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun da yönetimde önemli değişiklik sinyali verdiği ve eğer kurultayda da bu yönde bir tercih olursa, CHP'nin vitrininde büyük oranda değişim yaşanacağı kaydedildi.

KONGRELER BİTTİ
CHP'de genel seçim nedeniyle ertelenen kurultay takvimi çerçevesinde 3 Kasım Salı günü başlayan kongreler 940 ilçe ve 81 ilde tamamlandı. Bu arada CHP'nin, büyük kurultay sonrası hem tüzük hem de program kurultayı yapmayı planladığı belirtiliyor.

CHP’de kurultay kargaşasıUmut Oran CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu CHP’de kurultay kargaşasıMustafa Balbay adaylığını açıkladı CHP’de kurultay kargaşasıMuharrem İnce'den bomba açıklamalar