Burdur Beyaza Büründü

BURDUR – Burdur’da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Burdur Belediyesi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yaparken, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri de karla mücadeleye başladı.

Burdur Beyaza Büründü
Burdur’da dün gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Yılın ilk kar yağışıyla kent beyaza büründü. Kar yağışı sebebiyle Burdur Belediyesi ekipleri harekete geçti. Burdur Belediyesi tarafından kent merkezinde kar küreme, tuzlama ve temizleme çalışmaları yapıldı. Marka cadde olan İstasyon caddesi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı ve Cumhuriyet Parkı, Kuş Gözlem Evi ve Burdur Gölü’nün kar manzaraları ise görenleri büyüledi.

BURDUR’A BAĞLI YOLLAR ULAŞIMA AÇIK

Edinilen bilgiye göre, Burdur-Antalya ve Burdur-Fethiye çift şeritli karayolunun ulaşıma açık olduğu bildirildi.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, kar yağışının etkili olduğu Burdur-Antalya Karayolu üzerindeki Kurna rampası, Çeltikçi Beli ve Çubuk Beli, Burdur-Fethiye Karayolu üzerindeki Karaçal rampasında sürücülerin dikkatli olması ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Burdur İl Özel İdaresi ise, Burdur merkez ve bağlı köy yollarının ulaşıma açık olduğunu bildirdi.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Karla mücadele eden Burdur Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarını da unutmadı. Burdur Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Burdur Belediyesi ve Burdur Hayvan Dostları Derneği işbirliği ile parklara yapılan hayvan beslenme noktaları ile kentin ücra noktalarına 150 kilogram kuru mama ve ekmek konuldu.

ALANYALI ÖĞRENCİLER, ATATÜRK ANITI’NDA KARDAN ADAM YAPTI

Burdur’da buluşan Alanyalı öğrenciler Hamdi Barcın, Erdem Okan, Mehmet Ali Ulukaya, Süleyman Tuncer ise Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde kardan adam yaparak karın keyfini çıkardı. MAKÜ, SDÜ ve Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan Alanyalı öğrenciler arasında ilk kez kar gören Hamdi Barcın, Alanya’da kar yağışı olmadığını bu nedenle ilk kez kardan adam yaptığını söyledi.



Üniversite Öğrencisi Erdem Okan, "Bugün kartopu oynamaya geldik. Kar yağdı çok heyecanlıyız. Alanyalıyız, ilk defa kar gördük. Tadını çıkaralım dedik, kardan adam falan yaptık. Akdeniz Üniversitesi’nde okuyorum, Burdur’a arkadaşların yanına geldik. Hava çok soğuk" diye konuştu.

Kaynak: İHA