Soğuk Havada Buzlu Havuza Atladılar

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde, buzlu havuza atlama yarışması düzenlendi Yarışmaya ilginç kıyafetleriyle katılan yarışmacılar, dondurucu soğuğa aldırış etmeden içerisinde buz kalıplarının bulunduğu havuza atladı.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te, buzlu havuza atlama yarışması düzenlendi.

Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metre rakımlı Tekir Yaylası'ndaki Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde bir içecek firmasınca gerçekleştirilen etkinlikte yarışmacılar, ilginç kıyafetleriyle soğuğa aldırış etmeden içerisinde buz kalıplarının olduğu havuza atladı.

Türkiye'nin farklı illerinden gelerek çizgi film ve bilim kurgu filmleri kahramanlarının kostümleriyle yarışmaya katılanlar, 50 metrelik pistten kayarak rampadan kendilerini buzlu havuza bıraktı.

Yarışmacılar, birbirinden ilginç kostümlerle suya atladıktan sonra zor anlar yaşadı. Görevliler, havuzdan çıkmakta güçlük çekenlere ip atarak yardım etti.

Atiye, Ece Vahapoğlu, Koray Candemir, Şahika Ercümen, Poison, Mehmet Güney, Deniz Özgün, Özlem Süer, Simge Fıstıkoğlu, Çiçek Güney, Mehmet Yayla, Mehmet Güney, Bilge Öztürk ve Kemal Pekser gibi ünlülerden oluşan jüri üyeleri, atlayış ve havada kalma sürelerine göre yarışmacılara puan verdi.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

- Havuzdan çıktı evlenme teklif etti

Adana'dan deniz kızı kıyafetiyle yarışmaya katılan Tuğçe Metin, AA muhabirine, eğlenmeye geldiklerini belirterek soğuk havaya rağmen terlediğini söyledi.

Gladyatör kostümüyle yarışan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Bugay Çağlar da buz gibi suya girmenin heyecanını yaşadığını ifade ederek üşüdüğünü ama buna değdiğini belirtti.

Öte yandan, Red Kit kostümüyle yarışmaya katılan Uğuralp Ünsal, havuzdan çıktıktan sonra, kendisini izleyen kız arkadaşı Görkem Göktaş'a tek taş yüzük hediye ederek evlenme teklifi yaptı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Kayseri Büyükşehir Belediyesinin master planının şehre her geçen gün daha fazla katkı sağladığını vurguladı.

İnsanları Erciyes'e çekecek her türlü proje ve etkinliği desteklediklerini dile getiren Cıngı, 'İçecek firmamız tarafından düzenlenen yarışma çok büyük ilgi gördü. Yarışma için 15 metrekare çapında yaklaşık 200 ton su alan bir havuz ve atlama rampası oluşturduk. Havuzun suyunu itfaiye araçlarıyla doldurduk. İnsanların göstermiş olduğu ilgiden memnunuz. Yapılan yatırımların meyvesini alıyoruz' diye konuştu.
Kaynak: AA