Kululu Parka Pelinkanda Geldi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulunan ve bölgenin en güzel mesire yerlerinden olan Kuğulu Park’a, kuğu, ördek ve kazların yanına bir de pelikan geldi.

Kululu Parka Pelinkanda Geldi
Soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle Suğla Gölü ve kanallar donunca balık ile beslenen kuşlar aç kaldı. Gölyüzü Mahallesinde uçamayan ve aç kalan pelikanda Suğla Gölünden mahallenin kenarında bulunan kanala geldi. Kuşun uçamadığını gören vatandaşlar kuşu yakalayarak muhtara haber verdi. Kuşun yanına gelen muhtar Cüneyt Altuntaş, hemen vatandaşlar ile birlikte balık bularak pelikanın karnını doyurdu. Daha sonra pelikanı aracına bindiren muhtar Cüneyt Altuntaş, pelikanı Kuğulu Parka getirdi. Daha sonra pelikan Kuğulu Park içerisinde bulunan havuza salındı. Havuzda bulunan diğer kuşlar ile hemen uyum sağlayan pelikan yüzmeye başlarken bir anda vatandaşlarında ilgi odağı haline geldi.

Gölyüzü Mahallesi Muhtarı Cüneyt Altuntaş, köyün önünde bulanan kanalın ve Suğla Gölü’nün don olması nedeniyle pelikanın aç kaldığını söyleyerek, “Köylümüz sahip çıktı, karnını doyurduk. Şimdide kuğulu park piknik alanımıza getirdik, inşallah teslim edeceğiz burada bakılacak. Biz kurtardık besledik, burada da bakılmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA