Kızlarının Organları Nakil Bekleyen Hastalara Umut Oldu

Geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki kızlarının organlarını bağışlayan Şimşek çifti, çocuklarının böbreğinin nakledildiği diyaliz hastasıyla tedavi gördüğü hastanede görüştü Baba Şimşek: 'Gizem ya da Gülben, artık bizim için bir fark yok. İstiyoruz ki herkes organlarını bağışlasın. Bizim için sözün bittiği, bu aile içinse sözün başladığı yerdeyiz'

Beyin ölümü gerçekleşen 5 yaşındaki kızlarının organlarını bağışlayan aile, çocuklarının böbreğinin nakledildiği diyaliz hastası genç kızı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Kahramanmaraş'ta 3 hafta önce trafik kazasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Gizem'in organları, annesi Selahattin ve babası Hatice Şimşek tarafından bağışlandı.

Küçük kızın böbreği, Gaziantep'teki özel hastanede yapılan ameliyatla 13 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören ve 3 yıldır diyalize giren 16 yaşındaki Gülben Köse'ye nakledildi.

Şimşek çifti, Köse'yi tedavi gördüğü hastanedeki odasında ziyaret etti.

- 'Kızımıza acil şifalar diliyoruz'

Gizem'in babası Selahattin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarını kaybettiklerini ancak bir kızları daha olduğunu söyledi.

Gülben'in artık kendilerinin de kızı olduğunu belirten Şimşek, 'Gizem ya da Gülben, artık bizim için bir fark yok. İstiyoruz ki herkes organlarını bağışlasın. Çocuklar ölmesin, organ bekleyenler şifa bulsun, gelecekleri aydınlık içinde olsun. Bizim için sözün bittiği, bu aile içinse sözün başladığı yerdeyiz. Kızımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah böyle rahatsızlıklar bir daha yaşanmaz' şeklinde konuştu.

Şimşek, kızının diğer organlarını da bağışladıklarını hatırlatarak, organların nakledildiği hastalar uygun görürse onları da ziyaret etmek istediklerini anlattı.

Anne Hatice Şimşek de çocuklarını sevenlerin ve cana can katmak isteyenlerin organ bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Gülben'in annesi Kadriye Köse de kızının 3 yıldır diyalize girdiğini kaydederek, 'Organ bulunduğu için hastaneye çağırdıklarında çok sevindik. Allah bağışlayan aileden razı olsun. Onlar sayesinde kızım hayata tutundu. İnşallah organ bekleyen herkes bu sevinci yaşar' ifadelerini kullandı.

- 'Artık Kahramanmaraş'ta da bir ailem var'

Gülben Köse de 3 yıldır rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediğini, böbrek bulunduğu haberini aldığında çok şaşırdığını, böyle bir haberi hiç beklemediğini dile getirdi.

Çok mutlu olduğunu belirten Köse, okula gideceği günü dört gözle beklediğini kaydetti.

Köse, 'Artık Kahramanmaraş'ta da bir ailem var. İnşallah Gizem'in mezarına da gideceğiz. Organlar bağışlansın, herkese hayat olsun' diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde 27 Aralık'ta trafik kazası geçiren Gizem Şimşek'in 8 Ocak'ta beyin ölümü gerçekleşmiş, ailenin kararıyla bağışlanan organları nakil işlemi için Ankara, Adana, Gaziantep ve Malatya'ya gönderilmişti.
Kaynak: AA