Biga Belediye Başkanı Işık, 'UGP' Marmara Bölge Toplantısı'na Katıldı

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) Marmara Bölge Toplantısı'na katıldı.

UGP'nin Köşdere Aktivite Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantısına 72 kentte 212 üye katıldı.

Belediye Başkanı Işık, burada yaptığı konuşmada, gençlerin en önemli sorunları arasında yerel yönetimlerden ve siyasetten uzaklaşmış olmalarının yer aldığını söyledi.

Gençlerin ve kadınların sosyal yaşamda aktif olarak yer almalarını önemsediğini anlatan Işık, şunları kaydetti:

'Bizim Belediye Meclisimizde 26 yaşında bir avukat arkadaşımız var. Günümüz gençlerinin en önemli sorunu yerel yönetimlerden ve siyasetten uzaklaşmış olmaları. Siyaset, toplumsal yaşamı belirleyen en temel unsurdur. Nasıl yaşayacağımıza kadar her konuda fikir ve uygulama siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının etkisiyle ortaya atılıyor. Yaşamımız bir yerlerde, birileri tarafından belirlenirken, aktif katılım göstermemek hiç akılcı değil. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden uzak durmayın. Fikirlerinizi açıkça söylemekten çekinmeyin. Bizler sizler için buradayız.'

Toplantıya katılan üye kurumlar, UGP'nin sekretaryası tarafından yürütülen Habitat Derneği ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Experian ve Kredi Kayıt Bürosu'nun ortak projesi olan 'Geleceğini Şimdi Yönet' eğitimine de katılarak, kredi risk alanında bilgilendirildi.

Kaynak: AA