Tekstil İşçileri Maaşları İçin Atölye Önünde Bekliyor

Havza'da 4 aydır maaş alamadıklarını iddia eden tekstil işçileri, çalıştıkları atölyenin önünde beklemeye başladı.

Samsun'un Havza ilçesinde özel bir tekstil firmasında çalışan işçiler, uzun süre maaş alamadıklarını ve işletmenin kapatılması girişiminde bulunulduğunu iddia ederek atölye önünde beklemeye başladı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler, firma yetkililerinin kira bedeli ödenmediği gerekçesiyle anahtarı alınan atölyeyi çilingirle açtırıp makineleri almak istediğini öne sürerek atölye önünde beklemeye başladı.

Maaşlarını 4 aydır alamadıklarını iddia eden işçiler, tekstil firmasının kendilerini ve devleti dolandırdığını ileri sürdü.

Firmada usta yardımcısı olarak çalışan Tülay Doğanay, 4 aydır maaş alamadıklarını savundu. Doğanay, çalışanların arasında İŞKUR'dan gelenler de olduğunu öne sürerek işletmenin İŞKUR'dan para aldığını ancak çalışanların maaşını ödemediğini iddia etti.

İşçilerin maaşlarını alamamalarına rağmen aylardır özveriyle çalıştığını ifade eden Doğanay, 'Çalışmayan kişileri çalıştı göstererek devletten para alıyorlar. Bu işletmede 45 kişi çalışıyor ama maaş alamıyor' dedi.

Firma yetkilisi Fehmi Börekçi ise firmanın hatalı yapılan işlerden dolayı zarar gördüğünü belirterek 'Biz, çözüm üretmek için geldik buraya. İş yeri içerisindeki kullanmadığımız makineleri satıp işçilerin maaşını ödemeye çalışacağız' dedi.

Atölye önünde bekleyen işçilerle firma yetkilileri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.
Kaynak: AA