Maliye Bakanlığından Geçici Bütçe Kanunu'nda 'Uygulama Birliği' Genelgesi

2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu'nun uygulanması kapsamında, uygulama birliğinin sağlanması ve oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla genelge yayımlandı.

Maliye Bakanlığı, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu'nun uygulanması kapsamında, uygulama birliğinin sağlanması ve oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla bir genelge yayımlandı.

2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu'nun uygulanması ile ilgili Maliye Bakanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Harcırah Kanunu hükümleri̇ uyarınca veri̇lecek gündeli̇k ve tazmi̇nat tutarlarını kapsayan 'H cetveli', çeşi̇tli̇ kanun ve kanun hükmünde kararnamelere göre bütçe kanununda gösteri̇lmesi̇ gereken parasal ve di̇ğer sınırlara ai̇t 'İ cetveli', Mi̇lli̇ Eği̇ti̇m Bakanlığı pansi̇yon ücretleri̇ni̇ gösteren 'M cetveli', ordu i̇hti̇yacı i̇çi̇n alınacak hayvanların alım değerleri̇ni̇ gösteren 'O cetveli', motorlu taşıtların ortalama alım değerleri̇ni̇ ve seferberli̇k tatbi̇katına katılacak araçların günlük ki̇ra bedelleri̇ni̇ gösteren 'P cetveli' ve kurumların satın alacakları taşıtların azami̇ satın alma bedelleri̇ni̇ gösteren 'T cetveli'nde yer alan tutar ve parasal sınırlar, 1 Ocak 2016-31 Mart 2016 döneminde yüzde 6,8 oranında artırılarak uygulanacak.

Ek ders, konferans ve fazla çalışma ücretleri̇ i̇le di̇ğer ücret ödemeleri̇ni̇n tutarlarının kapsayan 'K cetveli'nin '2. Konferans Ücreti' ile '3.Fazla Çalışma Ücreti' de bu oranda artırıldı.

Öte yandan, söz konusu genelge ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu'nun uygulanmasında ortaya çıkabilecek aksaklıkları, tereddütleri gidermeye ve gerekli tedbirleri almaya Maliye Bakanlığının yetkili olduğu hüküm altına alındı.
Kaynak: AA