Çatılardaki Karları Önlem Almadan Temizleyenler Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

Erzurum’da bugün havanın biraz ısınmasıyla birlikte yüksek çatılarda vatandaşlar tarafından kar ve buz temizliği başlatılırken, tedbirsizce yapılan çalışma tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Çatılardaki Karları Önlem Almadan Temizleyenler Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor
Erzurum’da yaklaşık 1 haftadır eksi 25-30 derece civarında seyreden hava sıcaklığı bugün gündüz saatlerinde sıfır derecenin üzerine çıktı. Havanın ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kar ve buzla mücadele çalışmasına start verdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir iş merkezinin çatısında bulunan karları tedbirsiz bir şekilde temizleyen vatandaş ise dikkat çekti. Kaygan çatı üzerinde hiçbir tedbir almadan kar temizliği yapan bir vatandaş, ayakta durmakta güçlük çekti.

Tedbirsiz bir şekilde yapılan çatı temizliğinin önceki yıllarda can kayıplarına neden olduğunu belirten vatandaşlar, “Bugün havanın ısınmasıyla birçok kişi çatılarda kar, buz temizliği yapıyor. Ancak görüyoruz ki tedbirsizce hareket ediyorlar. Bellerine ip bile bağlamadan temizlik yapanlar var. Üzücü hadiselere neden oluyor bu tedbirsizlik velev ki daha önceki yıllarda da bu şekilde çok insanımız düşerek hayatlarını kaybetti.” dediler.

Öte yandan, çatılarda oluşan kar ve buzların temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin haber verilmesi durumunda ücretsiz tehlike oluşturan kar ve buzların temizliğini yaptıkları belirtildi.
Kaynak: İHA