Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği Önünde Eylem

Mazlum-Der üyesi bir grup, Suudi Arabistan’ın Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’inin de aralarında bulunduğu 47 kişiyi idam etmesini Başkent’te protesto etti.

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği Önünde Eylem
Mazlum-Der üyesi bir grup, Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’in de aralarında bulunduğu 47 hükümlünün dün başları kesilerek idam edilmesini, Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Büyükelçilik önünde toplanan Mazlum-Der üyeleri, "Ayetullah Nemr’in idamına, Şeyh Zakzaki’nin hapsine karşıyız" pankartı açarak, "Amerikan maşası Suud kahrolsun", "Yemenlinin katili Suud kahrolsun" sloganları attı. Topluluk "Kahrolsun tekfirci ve Vehhabi anlayış", "Suudilere ölüm" yazılı döviz taşıdı. Grup adına basın açıklamasını yapan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, "Suudi Arabistan’ın yaptığı bu emperyalist taşeron savaşın Müslüman halkların irfanıyla, idraki ve basiretiyle boşa çıkacağını ve hiçbir şekilde Müslümanların bu oyuna gelmeyeceğini buradan ifade etmek istiyoruz" dedi.

Müslümanların işgal altındaki Filistin’in yanı sıra fakirlik, gelir dağılımı adaletsizliği, özgürlük gibi sorunları olduğunu söyleyen Ünsal, "Bu sorunları görmezden gelip, farklı mezheplere mensup insanların, kardeşlerimizin camilerinde, ibadetlerinde bir takım intihar bombacıları göndererek nefreti yaymanın ancak siyonist uşaklığı ile açıklanabilir bir tarafı var. Aklınızı başınıza devşirin. Gittiğiniz yol yol değildir" ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: İHA