Kar Altında Termal Keyfi

Kar yağışının sürdüğü ve hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü Batman'da bir grup vatandaş, açık alanda bulunan termal havuza girerek yüzdü.

İl Özel İdaresi tarafından Sason yolunda yaptırılan kaplıca tesisleri, havanın iyice soğudu ve kar yağışının etkili olduğu bugünlerde de ilgi görüyor. Açık havuza girerek yüzen vatandaşlar, kar yağışı altında termal keyfi yaşadı.

Soğuk havada havuzda yüzmeyi tercih edenlerden Fadıl Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerdeki otelde konakladıklarını söyledi.

Çok güzel bir ortamda bulunduklarını belirten Erol, "Güneydoğu'da bu kış aylarında en güzel yer burasıdır. Suyu çok temiz, çok sağlıklı, faydası çoktur. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Haşim Korkmaz da suyunun şifalı olduğunu öğrendiği için bir hafta önce Ankara'dan bu kaplıcaya geldiklerini anlattı. Bu suyun yararlarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Korkmaz, "Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanmış. Bu suya kış yaz demeden her zaman girebiliyorsunuz. Gerçekten çok güzel ve temiz bir su" ifadelerini kullandı.

Şakir Yıldız ise bol kükürtlü olan bu kaplıca suyunun özellikle romatizmal hastalıklara iyi geldiğinin bilindiğini aktardı. Yıldız, şöyle konuştu:

"Yaz ve kış çok güzel bir yerdir. 12-13 hastalığa iyi geliyor. Özellikle kaşıntı, romatizma, bel fıtığı, kireçlenme, sedef hastalığı ve cilt hastalıklarına çok iyi geliyor. Bu suya gelenlerin 2-3 gün arka arkaya bu suya girmelerinde tedavi açısından fayda var. Özellikle kış aylarında da sıcak olması nedeniyle karlı havalarda bile bu suya girebiliyoruz."

Kaynak: AA