Burhaniye'de Emekli Vatandaş Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, SSK emeklisi Kadir Kaaraslan, dondurucu soğukların yaşandığı şu günlerde sokak hayvanlarına sahip çıktı. Sokaklarda yaşayan kediler için mamalar alan ve kasaplardan et sağlayan Karaaslan, günde iki öğün hayvanları beslerken, yemek artıklarının çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına verilmesini istedi.

Burhaniye'de Emekli Vatandaş Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı
Burhaniye’de, hava sıcaklıkları sıfırın altında 7 dereceye kadar düşerken, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına 51 yaşındaki SSK emeklisi Kadir Karaaslan sahip çıktı. Eski otogar yanındaki sahipsiz kedileri besleyen Karaaslan’a bazı kasaplar da destek oldu.. Aşırı soğuklarda sokak hayvanların bakımının daha çok önem kazandığını anlatan 1 çocuk babası Kadir Karaaslan, herkesin artık yemeklerini sokak hayvanlarına vermelerini ve evlerinin önlerine birer tas su koymalarını istedi.

Yıllardır sokak hayvanlarını beslediğini anlatan Kadir Karaaslan,” Şu anda havalar malum yani. Aşırı soğuklar var. Vatandaşlardan, yemek artıklarını çöpe değil de, çöpün kıyalarına koymalarını rica ediyorum. Bu dünya hepimizin çünkü. Yüce Rabbimiz hepimizi yaratmış. Bizi yaratan Allah ile hayvanları yaratan aynı Allah’tır. Vatandaşlardan hepsinden rica ediyorum. Kapılarının önüne bir tas su koymalarını ve yemek artıklarını çöpe atmamalarını istiyorum. Herkese teşekkür ediyorum göstereceği duyarlılıktan dolayı. Ayrıca ben bunlara bakıyorum ama, kasap arkadaşlar da yardımcı oluyor. Genç Kasap var Hakan Kasap o arkadaşımızda bana çok faydalı oluyor. Et ihtiyacını o karışılıyor bizim. Böyle idare ediyoruz. Sokak kedilerine sokak köpeklerine hepimiz bakmamız gerekiyor. Bu dünya hepimizin” dedi.

Bahçesinde köpek beslediğini anlatan Berber Hasan Özavcı’da,”Uzun yıllardan beri köpek beslemekteyim. Ve çok da mutluluk duyuyorum o can yoldaşlarıyla ilgili olarak. Fakat şu kış günleri geldiğinden beri onlar için çok endişeleniyorum. Halkımızdan bu kedilere köpeklere dışarıda yatan yersiz yurtsuz hayvanlara karşı daha şefkatli davranmalarını rica ediyorum. Evlerindeki artıkları veyahut da ekonomik imkanlarıyla alabilecekleri besinleri hayvanlara verip onların beslenmesinde yardımcı olmalarını insanlara tesviye ediyorum. Aynı zamanda rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA