Zabıtadan Vatandaşlara Dilenci Uyarısı

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, son zamanlarda sayıları artış gösteren dilencilere yönelik harekete geçti.

Zabıtadan Vatandaşlara Dilenci Uyarısı
Düzenlenen geniş kapsamlı operasyonla aralarında çocuklarında bulunduğu dilenciler hakkında yasam işlem uygulanırken, Zabıta Müdürü Bülent Gökmen de vatandaşlara uyarıda bulundu. Gökmen, "Vatandaşlarımız, manevi duygularını kullanan dilencilere itibar etmesinler. Bizler gerekli yasal işlemleri uyguluyor, cadde ve sokaklarımızda insanlık onuruna da yakışmayan görüntülerin oluşmaması için gayret ediyoruz" dedi.

Son zamanlarda ilçe genelinde sayılarında artış görülen ve cuma gününü fırsat bilen dilenciler, camii önlerinde ve ana arterlerde konuşlanmaya başlarken, Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti. Ekiplerin çalışmaları neticesinde dilendiği tespit edilen vatandaşlar, bulundukları yerden alınarak Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne getirildi.

Aralarında çocuklarında bulunduğu dilencilere yasal işlemler uygulandı.

Operasyona yönelik olarak açıklama yapan Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, Turgutlu’da vatandaşların manevi duygularının sömürülmesine müsaade edilmeyeceğini söyleyerek, “Vatandaşlarımızı rahatsız eden dilencilere yönelik pek çok şikayet alıyoruz. Bu anlamda periyodik aralıklarla gerçekleştirdiğimiz dilenci operasyonlarımıza son dönemde hız verdik. Halkımızı zaman zaman rahatsız eden dilencilere karşı başlattığımız geniş kapsamlı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın da yaşlı ya da çocuk hiçbir dilenciye itibar etmemesini diliyoruz. Herhangi olumsuz durumda Zabıta Müdürlüğü 153 ya da belediyemiz santrali 313 27 27 telefonlarını arayarak dilencilere yönelik ihbarda bulunabilirler” dedi.

Kaynak: İHA