Yardım Tır'larına Duygulandıran Bağış

Bayır-Bucak’taki Türkmenler için AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yardım kampanyasına yapılan bağış duygulandırdı. Bir üniversite öğrencisi hazır çorba ve makarna, yaşlı bir kadın evinden zeytin getirdi. Toplanan iki TIR insani yardımla birlikte Türkmenlere ulaştırılmak üzere Hatay’a doğru dualarla yola çıktı.

Yardım Tır'larına Duygulandıran Bağış
AK Parti şehzadeler İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan 2 TIR için Manisa 19 Mayıs Stadyumunun bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti 22., 23. ve 24’üncü dönem Manisa Milletvekili Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, Şehzadeler Belediye Başkan yardımcıları İsmail Önal, Bilal Demir ve AK Partililer katıldı.

Yardım TIR’larının uğurlanması için düzenlenen törende bir konuşma yapan AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, “Bugün önemli bir gün. Yaklaşık iki yıldan beri Suriye’deki zulmün devam etmesi ve aynı zamanda buradaki vatandaşlarımıza yardım elini uzattığımız bir gün. Bugüne kadar Şehzadeler Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile beraber Suriye’ye Türkmenlere, oradaki masumlara 30’a yakın TIR’la malzeme desteğinde bulunduk. Bugün Şehzadeler AK Parti Teşkilatı olarak, hayırsever vatandaşlarımızla beraber Türkmen kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz. Arkadaşlarımız bana TIR içindeki 11 kalemlik yardım listesini verdi. TIR’ların içinde yer alan erzak, giyim malzemeleri, temel ihtiyaç malzemeleri gibi. Ama ben baktım bu 11 listenin içerisinde kamyonlara yüklediğimiz bu erzaklardan ziyade Allah’ın rızasını, Allah’ın sevgisini ve vicdanımızı gönderiyoruz” dedi.

NERİMAN TEYZE ZEYTİN, ÖĞRENCİ HAZIR ÇORBA GETİRDİ

Yardım kampanyasına karınca kararınca her kesimden yardım geldiğini ve gelen yardımların bir kez daha Türk milletini kimsenin yıkamayacağını gösterdiğini kaydeden Tonguç, şunları söyledi:

“Bu milleti yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Neden mi? Şöyle açıklayayım. Bu arada iki paket var. Birinin içinde 250 gram zeytin ve normal bir şişeye konulmuş bir zeytinyağı var. Bunu bize getiren Neriman Teyze. Bayır-Bucak Türkmenlerine buradan benim de yardımım olsun diye göndermiş. Yine aynı şekilde Ersin diye bir üniversite öğrencisi genç bir kardeşimiz belki evine aldığı 3 toz tarhana çorbasını ve 2 paket makarnayı Türkmen kardeşlerimize gönderelim diye bizleri aracı kılıp göndermiş. Böylesine aziz bir milletin evladı olmaktan dolayı hakikaten gurur duyuyorum. Hepsinden Allah razı olsun, hepsine teşekkür ediyorum.”

BİRİLERİ BİZDEN ÇOK KORKUYOR

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Şehzadeler işte budur. Yeryüzünün neresinde kanayan bir yara varsa ciğeri yananların yurdudur burası. Burası şehzadeler, evliyalar diyarıdır. İnsan sevgisiyle merhametle, şefkatle ve en güzel vicdan örnekleriyle dolu olan bir diyardır" dedi.

Şehzadeler ve Manisa’nın kendisine yakışanı yaptığını anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayır-Bucak Türkmeni kardeşlerimiz zor duruma düştüğü günden beri Manisa’dan sayısız TIR, Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yolcu edildi. Allah kabul etsin. Biz yeryüzünün neresinde bir insan dara düşse ona merhem olmak için çalışan bir medeniyet topluluğun mensubuyuz. İster Müslüman olsun ister farklı bir din mensubu olsun, bir afetle, kıtlıkla ve meşakkatle karşılaşan tüm insanlara yardımcı olabilmek için çalışıyoruz. Bizim farkımız budur. Sadece kendi ırkımızdan olanlar için değil, sadece kendi dinimizden olanlar için değil, insan olan, canlı olan omuz üzerinde baş taşıyan her kim varsa, kim zora ve dara düştüyse, onların imdadına koşan, onlara yardım edebilmek için seferber olan hayır kuruluşlarıyla, hayırseverleriyle, evindeki bir zeytini, bir şişe zeytinyağını gönderen değerli vatandaşlarıyla her yaraya merhem olmaya çalışan necip bir milletin mensuplarıyız. İşte o yüzden bizden birileri çok korkuyor. Korkanlar şüphesiz ki zalimler. Korkanlar, yeryüzünü kan ve göz yaşına çevirenler. Onlar korkularına devam etsin, biz büyük olmaya devam edeceğiz. Büyüklük göstermeye devam edeceğiz, iki yüzlülük yapmayacağız, çifte standart yapmayacağız. Kobani için ortalığı ayağa kaldırıp da Bayır-Bucak’ta Rus ve katil Esad güçleri katliam yaparken susanlardan olmayacağız. Nerede bir mağdur varsa, nerede bir mazlum varsa nerede ‘Yandım imdat’ diyen varsa ona koşan biz olacağız. İşte bizi yücelten değer budur.”

AK Parti’nin 22., 23. ve 24’üncü dönem Manisa Milletvekili Hasan Hüseyin Tanrıverdi ise konuşmasında şunları söyledi: “Gerçekten Manisa’nın duyarlılığını ortaya koydular. Özellikle ak gönüllerin ruhunu ortaya koydular. Yardımlaşmanın ne anlama geldiğini yani sınır tanımadığını ortaya koydular. Sınır tanımayan bu yardımlaşma organizasyonu için teşekkür ediyorum.”

Hatuniye Camisi imam hatibi Hayrettin Çoban’ın yatırdığı duanın ardından 2 insani yardım malzemesi taşıyan TIR dualarla Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay’a doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA