Kazancı Bedih Ve Gazelhanlara Vefa Gecesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Şanlıurfa Sanat Gönüllüleri Derneğinin katkılarıyla düzenlenen Gazelhanlar Gecesinde Urfalı gazelhanların Piri olarak bilinen Kazancı Bedih ve diğer gazelhanlar anıldı.

Kazancı Bedih Ve Gazelhanlara Vefa Gecesi
Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfalı gazelhanların hayatının anlatıldığı anma gecesinde, Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibinin müzik ezgileri ile birlikte Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk, Zekeriya Ünlü ve Halil Aftan Çizmecioğlu merhum Kazancı Bedih’in eserlerini seslendirirken İlkbal Gürpınar ise şiir dinletileriyle gelen konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Anma gecesinde Merhum Urfalı gazelhanlara rahmet dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek vereceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa’da gazel kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında büyük emekleri olan Kazancı Bedih’in hayatından kesitler aktarıldı.
Kaynak: İHA