İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı birinci dönem toplantısı, Vali Yardımcısı ve Polateli Kaymakamı Adem Uslan başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı
Kamu Kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Kilis İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı birinci dönem toplantısı, Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yatırımcı kuruluşların işbirliği içerisinde çalıştığını belirten Uslan, Kilis’te uygulanmakta olan toplam kamu yatırımcı kuruluş proje sayısının 437 olduğunu, bu projelerin 176’sinin Genel İdare bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca, 261’nin mahalli idare kuruluşlarınca yürütüldüğünü belirtti.

Uslan, "Projelerin bedelleri toplamı 734 milyon TL, 2016 yılı ödenekleri toplamı 109 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamalar ise 128 milyon TL’dir. Projelerin başlangıcından günümüze nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 29 seviyesindedir. Fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 79’dur. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde projelerin tarım, hizmet, ulaştırma, eğitim ve sanayi sektörlerinde yürütüldükleri görülmektedir" dedi.

Genel bütçeli kamu kuruluşlarınca yürütülen 167 proje olduğunu belirten Uslan, "Merkez ilçe için 158 proje, Musabeyli için 12 proje ve Polateli ilçeleri için 6 proje yürütülüyor. Mahalli idare kuruluşlarına bakıldığı zaman ise İl Özel İdaresi 248 proje, Kilis Belediyesi 12 proje, Elbeyli belediyesinin 1 proje yürütüyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA