Gardalya Cumhuriyet Mahallesinin Gözdesi Oldu

Turgutlu Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi Gardalya Sokak’ta başlattığı yenileme ve modernleşme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Aydınlatmaları, renkli parke taşları ve peyzaj çalışmalarıyla dört dörtlük bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Çok yakında oturma banklarından, çocuk oyun alanına, çöp kovasından güvenlik noktasına kadar önemli detayları da tamamlayarak yenilenen sokağı halkımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gardalya Cumhuriyet Mahallesinin Gözdesi Oldu
Uzun yıllardır bakımsızlığından dolayı atıl durumda olan ve mahalle halkının güvenlik sorunundan muzdarip olduğu Gardalya Sokak, Turgutlu Belediyesi’nin geniş kapsamlı çalışmasıyla modern ve yaşanılabilir hale geldi. Sil baştan ele alınan bölgenin her iki yanındaki yollar renkli parke taşlarıyla döşenerek kaldırımlar da yenilendi. Kırmızı aydınlatma direklerinin konumlandırılmasıyla birlikte renkli görüntülerin oluştuğu sokakta her mevsim yeşil kalabilen bodur ağaçlardan pittosporum ve limon servi dikimine başlanıldı. Dikime müteakip hava şartlarının uygun olması durumunda mevsimlik çiçeklerin ekimi de yapılarak bölge daha da renklenecek. Sokağın çehresini değiştirerek mahalle sakinlerine yepyeni bir yaşam alanı sunan bölgedeki çalışmalar, oturma bankları ve çocuk oyun guruplarının konumlandırılmasıyla tamamlanacak.

YOL VE KALDIRIMLAR DA YENİLENDİ

Gardalya Sokak Projesi’nin Cumhuriyet Mahallesine yakışır bir çalışma olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçeye örnek olan bu projeyi farklı mahallelerde de uygulamayı planladıklarını söyledi.

Başkan Şirin, “Gardalya Sokak eskisinden çok daha iyi bir duruma geldi. Sadece orta alan yenilemesine gitmeyip, halkımızın daha rahat etmesi için kaldırım ve yolları da yeniledik. Aydınlatmaları da alana renk kattı. Şuanda peyzaj çalışmaları kapsamında bitki ekimi yapılıyor. Kısa süre içerisinde oturma alanlarından, çocuk oyun alanına, çöp kovasına ve güvenlik noktasına kadar önemli olan detayları da tamamlayacağız. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA