Antalya'da 'Gençlik Buluşması' Programı

Antalya Valisi Muammer Türker, bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına katıldı.



Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi ve Liman Eğitim Dayanışma Derneği'nin desteğiyle Anadolu Öğrenci Birliği Ortaöğretim Komisyonu tarafından Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde 'Toplumsal Değişim ve Gençlik' konulu '4. Gençlik Buluşması' programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrenciler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde davetlileri selamladı.

Vali Türker, gençliğin ve gençlerin her zaman kendisini heyecanlandırdığını belirterek, bütün devletlerin, toplumların, sivil toplum kuruluşlarının, eğitim kuruluşlarının hedefinde gençliğin olduğunu ifade etti.

Gençliğin çok iyi bir şekilde eğitilerek, çok iyi donanım sahibi olması gerektiğini vurgulayan Türker, devleti ve toplumları yönetenlere gençliğe sahip olmak gibi bir görev düştüğünü kaydetti.

Türker, yaşanılan coğrafyada omuzlara yüklenen sorumluluğun bilincinde olmak gerektiğinin altını çizerek, gençliğin tarihin derinliklerinden aldığı güçle milli değerleriyle ve içinde yaşadığı topluma aidiyet duygusuyla kendisini donatması gerektiğini ve manevi değerleriyle de dünyadaki bütün toplumlara örnek olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından program gazeteci-yazar Kemal Öztürk'ün konferansı ile devam etti.

Kaynak: AA