Türkmenlere Katkılarından Dolayı TİKA'ya Teşekkür

Türkmeneli Dernekler Federasyonu, Irak ve Suriye’deki Türkmenlere yardımlarından dolayı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA) teşekkür plaketi verdi.

Türkmenlere Katkılarından Dolayı TİKA'ya Teşekkür
Türkmeneli Dernekler Federasyonu tarafından Ankara’da Irak Türkmenleri Şehit Günü Anma toplantısında Irak ve Suriye’deki Türkmenlere yardımlarından dolayı TİKA, AFAD ve Kızılay’a teşekkür plaketi verildi.

Teşekkür plaketini TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam adına TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan aldı. Toplantıda konuşan Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Türkiye’nin Irak’ın değişik illerinde patlama sonucu yaralananları ambulans uçaklarla Ankara’da tedavi ettiğini, Irak halkları olarak bunu hiç unutmayacaklarını söyledi.



Kerkük Vakfı Başkanı Erşat Hürmüzlü ise, “Irak’ın gelişmesinde büyük rol oynayan bu liderleri kaybedeli 36 yıl oldu. Yerleri kolay doldurulmayacak liderlerimizi, şehitler günü ilan ettiğimiz bu günde rahmetle anıyor, Irak Türkmen toplumuna başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

TİKA, Suriye ve Irak’ta terör nedeni ile yerlerinden edilen ve kamplarda yaşamak zorunda kalan Türkmenlere yardımda bulunuyor. TİKA, Kuzey Irak’ta kamplarda yaşayan 3 bin aileye gıda, temizlik malzemesi yardımlarının yanı sıra battaniye, yatak, klima ve beyaz eşya gibi ihtiyaç duyulan malzemeleri temin ediyor. Kuzey Irak bölgesinde Türkmen çocukların okuduğu tüm okullarda donanım desteği, kırtasiye ve kıyafet yardımı TİKA tarafından sağlanıyor. Altınköprü ve Yahyava Kampı El Sanatları Merkezlerine kurulan atölyeler ve verilen eğitimlerle terörden en fazla zarar gören kesim olan kadınların kendi ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor.
Kaynak: İHA