Türkiye'nin İlk Elektrikli Otobüsleri Konya'da

Toplu ulaşım alanında çevreci ve yenilikçi çözümleri ile Türkiye’ye örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, doğalgazlı otobüslerin ardından Türkiye’nin ilk elektrikli otobüslerini hizmete sunuyor.

Türkiye'nin İlk Elektrikli Otobüsleri Konya'da
Türkiye’de ilk elektrikli otobüs ihalesini gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, yerli üretim olan elektrikli otobüsleri teslim aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplu ulaşım alanında her zaman son teknolojileri ve yenilikçi çözümleri takip ettiklerini belirterek, ulaşım filosunu doğalgazlı otobüslerin ardından Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsleri ile güçlendirdiklerini söyledi.



Anadolu’da ilk tramvay sistemini kuran Konya’da geçtiğimiz yıl ilk bataryalı tramvay (katanersiz) sistemini hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, elektrikli otobüslerle Türkiye’de çevreci ve yenilikçi örnek bir çalışmaya daha imza attıklarını vurguladı. Test sürüşleri sırasında çok olumlu geri bildirimler aldıklarını belirten Başkan Akyürek, enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu 4 aracın Konya için hayırlı olmasını diledi.

ÇEVRECİ, SESSİZ, ŞARJ EDİLEBİLİR

E-Bus ismi verilen elektrikli otobüsler; şarj edilebilir elektrik (akü) ile çalışan, 10.7 metre uzunluğunda, üç kapı sayesinde hızlı yolcu indirme-bindirme imkanı sağlayan, süper alçak tabanlı, 25 kişi oturma kapasiteli, çevreci, sessiz, ekonomik, verimli bir şehir içi otobüsü olarak birçok çözümü bir arada sunuyor. Tam şarj edildiğinde en az 200 kilometre menzile ulaşabilen E-Bus, elektrikli araç istasyonlarında şarj edilebilmekle birlikte, acil durumlarda doğrudan 380V bağlanıp, başka hiçbir cihaza veya şarj istasyonuna ihtiyaç duymadan da şarj edilebiliyor.
Kaynak: İHA