Seben Göleti Buz Tuttu

Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğündeki göletin yüzeyi dondu.

Bolu'daki Seben Göleti'nin yüzeyi buzla kaplandı.

Kar kalınlığının 1 metre ölçüldüğü Aladağ Yaylası'nda gece sıcaklığın sıfırın altında 27 dereceye düşmesinin ardından, Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğündeki Seben Göleti'nin yüzeyi buz tuttu.

Göletin oluşturulması sırasında suda kalan cami, tatilcilerin ilgi odağı oldu. Tatilciler, buzla kaplı göldeki caminin fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kontroller yaparak, vatandaşları göl yüzeyindeki buza basmamaları konusunda uyardı.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun doğal güzellikler açısından ülkenin en gözde kentleri arasında yer aldığını belirterek, 'Gölcük, Yedigöller, Abant ve Sünnet Gölü derken, bunlara bölgenin en büyük gölü olma özelliğine sahip Seben Göleti de eklendi' diye konuştu.

Yoğun iş temposundan uzaklaşmak isteyen vatandaşları Bolu'ya davet eden Özbağ, 'Temiz havası ve doğal güzelliğiyle bu bölge, insanların iş stresinden uzaklaşması için ideal yerlerden biri. Göletin buz tutan yüzeyi ise bu muhteşem güzelliğe bir başka güzellik katıyor. Bu güzelliği görenler tekrar gelmek istiyor. Biz de doğa tutkunlarını bölgeye bekliyoruz' dedi.
Kaynak: AA