Burdur'da İki Projeye 177 Bin 965 Lira Bütçe Desteği

Burdur'da, 2015 Yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında kabul edilen 'Özel Çocuklar İçin Özel Yöntemler' ve 'Benim Küçük Renkli Odam' isimli projelere 177 bin 965 lira bütçe desteği sağlandığı bildirildi.

EDES kapsamında kabul edilen iki proje için Burdur Valiliği'nde imza töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed Aygören, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yücel Şimşek ve Burdur Avrupa Birliği Dış İlişkiler Proje Koordinatörlüğü çalışanları katıldı.

Toplantı sonrası Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelliliğin önlenmesi ve engelli bireylerin yaşama tam katılmaları amacıyla teklife çıkılan çağrıya Burdur'dan 13 projenin başvurduğu, bunlardan 'Özel Çocuklar İçin Özel Yöntemler' ve 'Benim Küçük Renkli Odam' projelerinin kabul edildiği bildirildi.

Bu iki projeye 177 bin 965 lira bütçe desteği sağlandığı ifade edilen açıklamada, 'Burdur Valiliği ile projesi kabul edilen kurumlarımız Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında finansman sözleşmesi imzalanarak projelerin startı verilmiştir' denildi.
Kaynak: AA