Yangında Hasar Gören Aytaç Tesisinde 200 İşçinin Görevine Son Verildi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Aytaç Gıda Beyaz Et Üretim Tesisinde geçen ay çıkan yangının ardından 200 işçinin görevine son verildiğini, bu işçilerin mağdur olmaması için İŞKUR tarafından çalışma başlatıldığını söyledi.

Yangında Hasar Gören Aytaç Tesisinde 200 İşçinin Görevine Son Verildi
Yıldız Holding bünyesindeki tesiste geçen ay yangın çıktığını, olayda tesiste maddi hasar meydana geldiğini hatırlatan Vali Vahdettin Özcan, "Onarım çalışmaları devam eden tesiste çalışan 200 işçi işten çıkartıldı. Firma yetkilileri daha önce işçi çıkarılmayacağını söylemişti fakat 200’e yakın işçi çıkarılarak tazminatları ödendi. Restorasyon çalışmalarının 7-8 ay kadar süreceği tahmin ediliyor. Çıkarılan işçilerin mağdur olmaması için İŞKUR tarafından çalışma yapılıyor" ifadelerini kullandı.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aytaç Gıda A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada ise, “Aytaç Gıda A.Ş.’nin Çankırı Çerkeş’te bulunan Beyaz Et Üretim Tesisi’nde 13 Aralık 2015 tarihinde çıkan yangın sonrasında yapılan keşif çalışması sonucunda beyaz et işleme bölümünde ilk tahminlerden daha fazla tahribat olduğu ortaya çıkmıştır. Yangınla ilgili yapılan tespit sonrası gerek üretim makineleri gerekse bina kullanılamaz hale gelmiştir. Dolayısıyla beyaz et üretim bölümünde görev yapan çalışma arkadaşlarımıza bu durumu bütün açıklığı ile anlatarak kendilerine iş alanı sağlayamadığımızı bildirdik ve şirket olarak kendilerine tüm yasal haklarını ödedik. Bizi anlayışla karşılayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Öte yandan aynı yerleşkedeki yem, büyükbaş besicilik ve kırmızı et tesislerinde üretimlerimiz artarak devam etmektedir. Aytaç olarak Çerkeş’te katma değer ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz” denildi.
Kaynak: İHA