Mardin'de 'Ipard Iı Lansman' Töreni Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğü’nce düzenlenen IPARD II Lansman töreni, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Mardin'de 'Ipard Iı Lansman' Töreni Yapıldı
2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programı’nın ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıkan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD-II Programı’nın tanıtım programı düzenledi.

Karşılama kokteyliyle başlayan programa Vali Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yatırımcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Vali Koçak, TKDK tarafından gerçekleştirilen yatırımların ve sağlamış olduğu desteklerin takdire şayan olduğunu, ancak daha fazla hibe sağlanması gerektiğini ifade ederek, bu konuda İl Koordinatörlüğüne büyük bir sorumluluğun düştüğünü vurguladı. Yeni yapılacak 2. OSB için yatırımcıları Mardin’e davet eden Vali Koçak, yatırım miktarlarının yükseltilmesi çağrısında bulundu. Koçak, “Avrupa Birliği, dünyadaki en önemli medeniyet ve barış projelerinden biri. Ülkemizin AB’ye uyum sürecinde, AB’nin ‘Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD programının ilk safhasının uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de ilimizin IPARD-II fonlarından ziyadesiyle yararlanması için bütün yatırımcılarımızı proje hazırlamaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA