Kar Yağdı Balık Satışları Arttı

Son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar balığa olan rağbetin artması, ekmeğini bu işte kazananların yüzü de gülmeye başladı.

Kar Yağdı Balık Satışları Arttı
Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde balık satışlarında da artış yaşanıyor. Akşam evlerinde balık keyfi yapmak isteyen vatandaş soluğu Kütahya Balık Halinde alıyor. Havaların soğuması ve kar yağışı nedeniyle artış gösteren balık satışları balıkçı esnafının da yüzünü güldürüyor. Balık satışlarının iyi gittiğini belirten balıkçı esnafı Osman Özkaya, “Yaz dönemi gerçekten çok kötü geçti. İnsanlar yaz mevsiminde balık almaya yanaşmıyordu. Ancak havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte insanlarda bir balık merakı başladı.

Ayrıca satışlarımızdan da çok memnunuz. Bugünlerde denizlerde çok güzel bir balık akını var. Balık yönünden de sıkıntı çekmeyeceğiz. Hemşehrilerimize her zaman en ucuz ve en taze balığı ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BALIK VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRIYOR

Son zamanlarda yaygınlaşan salgın hastalıklara karşı taze balığın iyi geldiğini ileri süren Özkaya, “Soğuk hava bir çok kişi için olumsuzluk olarak görülse de bizim işlerimiz kış aylarında daha da açılıyor. Doktorların söylediğine göre domuz gribinin ve diğer mevsimsel hastalıkların kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde balık yemek vücut direncimizi de artırıyor. Her derde deva olan balık hem vatandaşlarımızı hastalıktan koruyor hem de satışların iyi olması nedeniyle bize yarıyor” ifadelerini kullandı.

EN FAZLA TERCİH HAMSİ VE İSTAVRİTE

Balık satışlarının en çok merkez pazarının kurulduğu çarşamba ve cumartesi günleri arttığını belirten Erdal Ece isimli esnaf ise, “Balık fiyatları ucuz. Hamsinin kilosu 7 ile 10 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar en çok hamsi ve istavriti tercih ediyor. Kimi vatandaş balığı temizleniş halde almak istiyor. Bizler de müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek adına, isteyen vatandaşlarımıza balıkları temizleyerek sunuyoruz. Bunun yanında yine kimi vatandaş için de balıkları temizledikten sonra fırına atıyor ve pişmiş halde kendilerine sunuyoruz. Bu da müşterilerimizi memnun ediyor” dedi.

Kaynak: İHA