Esed Güçleri Ve Rusya'nın Türkmenlere Saldırıları

Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şubesi Sorumlusu Solak:'Türkmen köylerine yoğun top atışı yapılıyor'.

Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şubesi Sorumlusu Usame Solak, Türkmen köylerine yönelik yoğun top atışı yapıldığını belirtti.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejiminin ve Rus güçlerinin 4 gün önce Türkmen köylerine yönelik saldırılarında bölgenin merkezinde yer alan Gebelli köyünü kaybettiklerini hatırlattı.

Türkmenlerin ellerinde kalan köyleri savunduğunu aktaran Solak, 'Köylere yoğun top atışı yapılıyor. Evleri, yolları, seyyar hastaneleri her şeyi hedef alıyorlar. Şu an elimizdeki köylerde sivil kalmadı. Hepsi sınırdaki çadırlara yerleşti. Onlar da çok tedirginler' ifadelerini kullandı.

Rus jetlerinin de köylerine füze saldırıları yaptığını belirten Solak, sınıra yakın bölgeye gelen sivillerin soğuk hava ile mücadele ederek, yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad'a yönelik saldırılar da devam ediyor. Burada yaralanan ve Yayladağı yakınındaki sınır bölgesine getirilen 2 kişi, sıfır noktasındaki sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Hatay'daki hastanelere sevk edildi.

Kaynak: AA