Doğanşehir Devlet Hastanesi Bir İlke İmza Attı

Doğanşehir Devlet Hastanesi, yeni bir başarıya imza attı. Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan Malatya’da ise sadece Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından uygulanan PRP yöntemi artık Doğanşehir Devlet Hastanesinde de yapılıyor.

Doğanşehir Devlet Hastanesi Bir İlke İmza Attı
Doğanşehir Devlet Hastanesi henüz yeni binasına taşınamadı ancak çalışmalarıyla birçok ameliyatı rahatlıkla yapabilecek teknolojik alt yapıya sahip oldu. Teknik alt yapısı ve kadrolarıyla dikkatleri üzerine çeken Doğanşehir Devlet Hastanesi, şimdi de PRP sistemi ile hastaları ameliyatsız ve yan etkisi olmayan bir teknikle tedavi ediyor. Hastaların uygulamadan son derece memnun olduğunu ifade eden Doğanşehir Devlet Hastanesi Başhekimi İrşat Özen, “Doğanşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan PRP Zenginleştirilmiş Plazma Tedavisi Malatya’da sadece Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından yapılıyor. Şimdi Operatör Dr. Mesut Polat tarafından bu yöntem Doğanşehir Devlet Hastanesinde de uygulanıyor” diye konuştu.

Op. Dr. Mesut Polat ise yapılan bu tedavinin başarı oranın yüksek ve risk oranının sıfır olduğunu ifade etti.

Polat, “Yatığımız işlem PRP işlemi yani zenginleştirilmiş plazma. Amacımız hasarlı olan bölgeleri kişinin kendi kanı ile tedavi etmektir. Hastadan alınan kan iki kez santrifuj ediliyor ve elde edilen bol miktarda tamir hücresini tekrar hastanın hasarlı bölgesine verilerek, iyileşmesi sağlanıyor. İyileşme süreci ise 2 ile 4 hafta arasında oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA